Sport

2017.02.15. 20:40

Fél negyed hiányzott - A mérkőzés 80 százalékában remekül pólóztak lányaink

Dunaújváros - A mérkőzés összképét tekintve bosszúsak lehetünk: a DUE-Maarsk csapata közel állt hozzá, hogy meglepje a címvédőt.

Szabó Szabolcs

- Természetesen minden sikernek örülünk, így pozitív érzésekkel készülhetünk az Újpest ellen. A BVSC ellen az kaptunk, mint amire előzetesen számítani lehetett, főként a fizikai küzdelem dominált a medencében. A listavezető és címvédő elleni meccs azonban teljesen más lesz. Az Újpest egy nagyon gyors, dinamikus csapat, amely kiváló játékosokkal rendelkezik, így fontos lesz, hogy az első két játékrészben ne engedjük el őket gólokkal, kontroll alatt tartsuk a találkozót. Ha ez megvan, a második félidőben kiderülhet: mire is vagyunk képesek a kontinens egyik legjobb gárdája ellen. Természetesen azért dolgozunk, hogy ezen az estén is pontot, pontokat szerezzünk - e gondolatokkal hangolt a szerda esti rangadóra Mihók Attila, a hazaiak trénere, aki előzetesen megvallotta azt is, nem bánja, hogy két nap két komoly kihívást kell teljesíteni csapatának.

Csabai Dóra (UVSE) és Horváth Brigi (DUE) párharca a szerda esti csúcsrangadón. A trónkövetelő ezúttal csak megszorongatni tudta a Keszthelyi Ritát nélkülöző újpestieket Fotó: Zsedrovits Enikő

A Mihók-gárda a jól megtervezett receptúra szerint kezdte a derbit: Gurisatti, Mencziger és Horváth is egy-egy tökéletesen felépített támadásvezetés után szerzett festményre kívánkozó találatot. A magyar mezőny legjobbját, Keszthelyi Ritát nélkülöző újpestiek azért hamar magukhoz tértek, főként Szücs, Kisteleki és Tóth pólózott aktívan, így az első játékrész végén 3-4-et mutatott az eredményjelző. Aggodalomra azonban semmi ok nem mutatkozott, hiszen energikusan és pontosan játszott a hazai csapat, a gólókat pedig ezúttal Horváth és Szilágyi szállította, a túloldalon pedig Van der Slot köszönt be Kasónak, így döntetlen állással tértek félidős pihenőre a csapatok.

Nem túlzás azt állítani, hogy világszínvonalú női pólónak tapsolhatott a Fabó Éva Sportuszodát megtöltő szépszámú közönség.

A harmadik negyedet 2-1-re hozta az UVSE, a főiskolások részéről Szilágyi Dorka ragasztott egy bombát Gangl kapujába. Egy góllal ugyan vezetett a bajnoki címvédő, ám érezni lehetett, hogy nagyon harap az újvárosi csapat. A mérkőzésen nagyot küzdő Somhegyi Noémi egy emlékezetes csavarással jelentkezett, rá fél percre pedig Szilágyi lőtte ki tanári módon a hosszú fölsőt. Ekkor kevés hazai drukker számított arra, ami a folytásban következett. Az utolsó 5 percben reteszként zárt az újpesti védelem, a Mihók-tanítványok kétszer is nagyot hibáztak védekezésben, plusz két fórt is elherdáltak, a lilák pedig profi módon bizonyították: ezen a szinten nincs helye ilyen kilengésnek. Elsült a keze Czigánynak, Takácsnak, Kistelekinek és Kunának is, így a záró percre már semmi izgalom nem maradt. A vége: 8-11 az UVSE javára. A címvédő e győzelemmel matematikailag is bebiztosította alapszakasz-győzelmét.

DUE-Maarsk - UVSE 8-11 (3-4, 2-1, 1-2, 2-4)

Dunaújváros: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 3, Menczinger Kata 1, Gurisatti Gréta 1, Mc Hunu Hlengiwe, Somhegyi Noémi 1. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) - Horváth Brigitta 2, Huszti Dóra, Brezovszki Gerda, Vályi Fanny, Garda Krisztina, Vályi Vanda, Ziegler Diána. Edző: Mihók Attila.

Az UVSE gólszerzői: Czigány Dóra 3, Sabrina van der Sloot 1, Kisteleki Hanna 2, Szücs Gabriella 1, Tóth Ildikó 2, Kuna Szonja 1, Takács Vivien 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!