Sport

2013.01.28. 20:19

Féllábbal már Pekingben

A női vízilabda Világliga selejtező második összecsapását is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott, ezúttal szombaton a görögök ellen. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mieink szinte biztos, hogy ott lesznek a pekingi szuperdöntőben.

Gallai Péter

Az olimpiai ezüstérmes spanyol együttes idegenbeli legyőzése után a világbajnok görög válogatotton is túljutott Merész András csapata a világligában. A lányok legutóbb, szombaton hazai medencében, Egerben játszottak. A mieink a sok sérülés ellenére ezúttal sem tudtak a legerősebb kerettel kiállni, de ez sem okozott gondot, megverték a görögöket.

A Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors játékosai közül - különböző okok miatt - ezúttal csak a kapus Kasó Orsolya volt a keret tagja, de ő kezdett is a világbajnok ellen. Kasó remekül helytállt, hiszen negyvenhat százalékos védési hatékonysággal zárta a találkozót.

- A játék felgyorsítása volt a kulcs, folyamatosan mozgattuk a görögöket, el is fáradtak az általunk diktált tempótól - összegzett Merész András a vízilabda szövetség honlapján.

A sorozat félidejében hibátlan mérleggel álló magyar csapat legközelebb február nyolcadikán játszik, az ellenfél a spanyol gárda lesz Budapesten. A tavalyi londoni olimpia bronzérmesét idegenben már megverte válogatottunk, így hazai környezetben is jó esélyük van a sikerre.

Az mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy nemzeti csapatunk az elmúlt egy évben folyamatosan fejlődik, nem volt véletlen a nyári olimpián a negyedik hely.

A kínai szuperdöntőbe a csoport első két helyezettje juthat be.

Menzinger Kata, a dunaújvárosiak csapatkapitánya a görögök ellen csak a lelátóról tudott szorítani társainak. A londoni olimpikon, az edzőtáborozás alatt összeszedett sérülése miatt csak hétfőn, óvatosan kezdhette el ismét a válogatott tréningeket.

- Örömmel tölt el, hogy ismét a csapattal lehetek, ami pedig a meccset illeti, nagyon jól pólóztak a lányok, a selejtezők félidejében még hibátlanok vagyunk. Az pedig külön pozitívum, hogy a kapuban Orsi biztos hátteret adott a többieknek, ezen felül még egy büntetőt is megfogott.

A Dunaújvárosi Főiskola kapusa, Kasó Orsolya biztos hátteret adott a játékostársainak. A hölgyek meg is verték a világbajnok görögöket (fotó: mti-Kovács Anikó)

Kasó Orsolya elég hosszú idő után játszott ismét nemzetközi találkozókat, érezte is, hogy itt sokkal gyorsabb a játék, mint a magyar bajnokságban.

- A görögök ellen is győzelemre játszottunk, még ha a hiányzók miatt nem a legerősebb kerettel álltunk ki. Ennek ellenére is  sikerült nyernünk, és ezek az alkalmak tökéletesek arra, hogy a kevesebb rutinnal rendelkezők is tapasztalatokat szerezzenek ilyen riválisokkal szemben.

Magyarország-Görögország 10-8 (2-3, 4-2, 2-2, 2-1)
Magyarország: Kasó - Antal, Miskolczi 1, Szücs, Tóth 1, Bujka 2, Illés. Csere:  Gangl (kapus), Somhegyi, Keszthelyi 4, Takács, Kövér-Kis, Czigány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!