Sport

2015.09.06. 20:14

A város vezetői is találkoztak a Magyar Úszó Szövetség elnökségével

Dunaújváros - A Jövő Bajnokai program kiemelt régiós felmérőjét rendezték meg szombaton az uszodában, amelyen itt volt a Magyar Úszó Szövetség vezérkara is, akik találkoztak dr. Dorkota Lajossal, valamint a város vezetőivel is.

Gallai Péter

Az esemény ünnepélyes megnyitóját, Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, valamint dr. Hargitay András utánpótlás szövetségi kapitány tartotta.

- A közelmúltban rendezték meg a kazanyi felnőtt világbajnokságot, ahol remek eredményeket értek el a magyar úszók. Most pedig itt állnak az utódok, akik közül reméljük minél többen hasonló eredményeket fognak elérni ennek a programnak a segítségével - fogalmazott Mátyás Gábor.

Dr. Hargitay András arról beszélt, hogy ugyanúgy mint az iskolában szeptember elején, most a programban résztvevő sportolók számára is elkezdődik egy új év.

- Nem kell félni ettől a felméréstől, mert mint a nevéből is kiderül ez nem verseny. A többféle úszásnem mellett most megnézzük ki mit csinált a nyáron, azaz mennyit nőtt, vagy hízott. A korábbi felmérőkhöz hasonlóan ez egy alap lesz, ahonnan elindulhattok. Mondjuk tavasszal, az elvégzett munka után pedig nagyon pontos eredményeket kapnak a pozitív, vagy akár a negatív változásokról nem csak az edzők, hanem például a szülők is - fogalmazott a kapitány.

Majd a Közép-Dunántúli Régió amelynek vezetője, Bene Vera, a Dunaferr SE szakosztályvezetője - harminc kiválasztottja, közte hét Dunaferr-DVSI úszó- elkezdte a közös munkát. Méghozzá nem is akárkinek, hanem többek között a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamásnak a figyelő tekintete előtt.

A sportág világklasszisa mellett a hazai szövetség a legmagasabb szinten képviseltette magát Dunaújvárosban, élén Gyárfás Tamás elnökkel, dr. Szabó Tünde és dr. Sós Csaba alelnökökkel, valamint Sass Katalin és dr. Tóth Ákos elnökségi tag is megtisztelte jelenlétével az eseményt a Fabó Éva Sportuszodában.

Amíg a fiatalok a medencében tempóztak, illetve az egyéb teszteket végezték, addig az uszodában Gyárfás Tamás hosszabb zártkörű megbeszélést folytatott dr. Dorkota Lajossal, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökével, aki ebben a pozícióban is amiben tudja, segíti a dunaújvárosi sportéletet is. A találkozón több, a helyi és regionális úszósportot új dimenzióba helyező lehetőségről is szó esett.

A MÚSZ vezetősége később ezekről egy közös ebéd keretében Cserna Gábor polgármesterrel is beszélgetett, amelyen jelen volt Szepesi Attila alpolgármester is.

A megbeszélésekről türelmet kérve egyik fél sem árult el konkrétumokat, de konstruktív egyeztetéseken vannak túl a felek.

Gyárfás Tamást kérdezve azért annyit elmondott, hogy dr. Dorkota Lajos a vártnál is sokkal jobb, maximálisan pozitív hozzállást mutatott, s tudja azt is, hogy világbajnokság rendezése előtt áll Magyarország 2017-ben.

- S azt is látja milyen erőfeszítések történnek a sportág hazai fejlődése érdekében. Úgy érzem számíthatunk a segítségére, támogatására hiszen például a világbajnokság rendezése nem csak a mi ügyünk, hanem az ország ügye - tette hozzá az elnök.

A felmér végül egy előadással zárult, ugyanis az itteni régió fiataljai is meghallgatták Tiszeker Ágnest, a Magyar Antidopping Csoport vezetőjét. Ő a gyerekek nyelvére hangszerelt tájékoztatójában a doppingellenes küzdelem legfontosabb elemei mellett elsősorban a legkülönbözőbb helyeken főként persze az interneten beszerezhető, rendkívül veszélyes táplálékkiegészítőkről tartott tájékoztatást, valamint ismertette a tiltott szerek egészségkárosító hatásait is. Mivel ezeken az összejöveteleken az edzők, valamint a szülők is rendszerint jelen vannak, remélhető, hogy a fiatalok jövőbeni pályafutását semmi sem sodorja veszélybe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!