Sport

2017.04.10. 20:16

Fényes zárással - Két Dunaferr-tornász indulhat az Eb-n

Dunaújváros - A tornászok Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyén a szerenkénti finálékban a felnőtteknél a dunaújvárosi Kovács Zsófia három szeren állhatott a dobogó tetejére. Klubtársa, Jakab Noémi pedig eredményei alapján bekerült az Eb-re utazó magyar válogatottba.

Gallai Péter

A kiskunfélegyházi KÉSZ Arénában a felnőttek szerenkénti döntői az ugrással kezdődtek vasárnap. Itt a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia nyert 14,133 ponttal, csakúgy, mint felemás korláton (14,167) és gerendán is, ott gyakorlatára 13,700 pontot kapott. Az olimpikon talajon nem indult, itt Péter Sára holtversenyben lett első a szlovák Mokosova Barbaraval.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a verseny után kialakult az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra utazó női csapat. A három biztos induló, Kovács Zsófia, Böczögő Dorina és Dévai Boglárka mellett a negyedik tornász személyének kiválasztását a Matolay-emlékversenyen nyújtott teljesítményhez kötötte a kapitány, így a verseny végén a választás a Dunaferr SE sportolójára, Jakab Noémira esett. Noémi felemás korláton a hatodik, talajon pedig az ötödik helyen zárt, mutatott produkciója Európa-bajnoki részvételt jelent neki.

A dunaújvárosi Jakab Noémi lehetőséget kap a kontinenstornán való szereplésre, hogy ezzel tapasztalatot szerezzen
Fotó: Ady Géza

Kovács Zsófia így értékelt: - Nagyon örülök minden éremnek, felemás korláton ugyanazzal a gyakorlatommal indultam, amellyel a riói olimpián is versenyeztem, itt a leugrásomat még erősíteni kell. Megmondom őszintén, az ugrás aranya meglepett, de nagyon jól mentek a gyakorlatok. Gerendán pontos voltam, most egyáltalán nem izgultam.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány: - Minden korosztály jól szerepelt, a felnőttekkel elégedett vagyok, Kovács Zsófia kiemelkedően teljesített. Az Eb-re utazó negyedik tornászt két azonos képességű és tudású hölgy közül választottam ki. Most a fiatalabb, Jakab Noémit jelöltem ki, hogy lehetőséget kapjon, és tapasztalatot szerezzen. Ráadásul most az eredményessége is ezt a döntést támasztja alá. Al-Salty Dáliának már sok nemzetközi tapasztalata van, hosszú távon egyébként mindkét tornászra számítok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!