Sport

2017.02.20. 19:15

Férfi floorballosaink derekasan helytálltak az erősebb rivális ellen

Dunaújváros - Kiváló sportteljesítményként a Dunaújvárosi Egyetem férfi floorballcsapata, a DUE-RFT a sportág Magyar Kupa négyes döntőjébe jutva Magyarország legjobb csapataival együtt léphetett pályára. A női és férfi finálé helyszíne az egyetem sportcsarnoka volt szombaton és vasárnap.

Balogh Tamás

A női elődöntőkben szoros eredmények születtek szombaton, a Neumann Pillangók - Phoenix Fireball SE meccs 5-3-re, majd az IBK Cartoon Heroes - SZPK Komárom találkozó 9-10-re végződött. A férfi elődöntőkben ez első mérkőzésen az IBK Cartoon Heroes - SZPK Komárom találkozó 9-10-es végeredményt hozott.

A másik ágon az OB I listavezetője, a Phoenix Fireball SE esélyesként nyert 10-1-re a harmadik vonalban vitézkedő Dunaújvárosi Egyetem-Rudas Floorball Team ellen. A Majorosi Tamás, Szabadi Gábor, Kiss Péter, Szabó Gyula, Kiss Tibor, Siklósi Zoltán, Juhász Tibor, Nyulasi Levente, Mitli Attila, Pavlicsek Imre, Komjáti Gyula, Balázs Norbert, Krukk Balázs, Erdei Máté, Jadlószki Ákos összetételű együttes tehát, bár az eddig vezető úton első és másodosztályú csapatokat is búcsúztatott, ezúttal a legerősebb ellenféllel szemben tehetetlennek bizonyult.

A vasárnapi döntőkben a hölgyeknél a Neumann Pillangók - SZPK Komárom elleni 11-6os győzelme, a férfiaknál óriási meglepetésre a Phoenix Fireball SE - SZPK Komárom 2-4-es eredménye hozta az aranyérmeket!

A Dunaújvárosi Egyetem Diák Sportegyesület gárdája egyedüli alacsonyabb osztályú csapatként jutott a négyes döntőbe Fotó: Zsedrovits Enikő

Horváth István, a rendezvény szervezője és a floorball-szakosztály vezetője így nyilatkozott a kétnapos eseményről: - Szeretünk ilyen rangos eseményeket tető alá hozni. A rendező a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sportegyesület volt, Balogh Bertalan elnök irányításával. Jómagam a floorball-szakosztály vezetője vagyok, és így ketten vettük a kezünkbe a szervezés faladatait. Úgy tűnik, hogy valamennyi megjelent sportoló megelégedésére.

Horváth István szakosztályvezető büszke arra, hogy az ország legjobbjai léptek pályára Dunaújvárosban Fotó: Zsedrovits Enikő

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország legjobbjai léptek pályára itt, a Campus Arénában. A mérkőzések színvonala ennek megfelelően egészen magas volt. Akadt olyan mérkőzés, ahol az utolsó pillanatban, a másik esetben hosszabbításban dőlt el a továbbjutás, tehát a sorsolás is jól sikerült. A kilátogatók és a mérkőzések hangulata egyaránt kiváló volt.

Mielőtt még valami félreértés történne, el kell mondanom, hogy a torna résztvevői valamennyien első osztályúak voltak, kivéve a saját, újvárosi csapatunkat, amely az utóbbi években a harmadik osztályban vitézkedik. Kisváros vagyunk ahhoz, hogy ebben a sportágban is két osztályra való kiváló, utánpótláskorú sportembert tudjunk találni. Az elmúlt szezonbeli bajnoki címünk is azt jelzi, hogy a tudásunk alapján nem oda valók vagyunk, de az erőforrásaink nem engednek meg nekünk többet.

A Komárom együttese a Phoenix Fireball 2015 óta tartó magyarországi veretlenségi szériáját szakította meg a férfiak döntőjében Fotó: Zsedrovits Enikő

Majd Horváth István így folytatta az értékelést:

- A hét végi riválisaink a képzeletbeli tabellán legalább tizennégy helynyi távolságban állnak előttünk. A pénteki ellenfelük erejére jellemző, hogy 2015 óta nem kaptak ki Magyarországon. Egy kicsit gonoszkodva azt is mondhatnánk, hogy minden csoda két évig tart, mert a döntőben nemcsak az aranyérmet, hanem ezt a büszke rekordjukat is elveszítették.

Így tornánk ázsiója e kisebb sporttörténeti eseménnyel is jelentősen emelkedett. Büszkén mondhatjuk, hogy a gólban gazdag összecsapásunkon nem kellett szégyenkeznünk, derekasan helytálltak sportolóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!