Fergeteges hangulatban nyert a női vízilabda-válogatott

2016. március 15., 21:49 szerző: Gallai Péter
komment
Kedden nem csak a forradalom és szabadságharc hőseit ünnepeltük, hanem az Európabajnok magyar női vízilabda- válogatottat is.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A lányok Kanadával játszottak felkészülési mérkőzést. Januárban hatalmas bravúrt elérve lett Európa-bajnok Bíró Attila szövetségi kapitány együttese, a lányokat kedden a Kanada elleni felkészülési meccsen lehetett ünnepelni, ugyanis a siker óta először játszottak idehaza. Éppen ezért a kapitány a belgrádi aranycsapatot nevezte, amelynek tagja volt a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics csapatának két játékosa, Kasó Orsolya és Garda Krisztina is. A margitszigeti Hajós uszodában elképesztő hangulat, telt ház fogadta a csapatot, a szurkolók fantasztikus buzdításban részesítették a lányokat. A hölgyek pedig gólzáporos sikerrel hálálták ezt meg.

Keszthelyi Rita gólt dob a Magyarország - Kanada női vízilabda felkészülési mérkőzésen, a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2016. március 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Magyarország – Kanada 18 –14 (4–3, 6–1, 2–5, 6–5)

Hajós uszoda, 1000 néző. Vezette: Molnár P., Deslierres (kanadai). Magyarország: Kasó – Antal D. 1, Kisteleki H . 1, Szücs G., Keszthelyi R. 5, Bujka B. 5, Csabai D. Csere: Gangl E. (kapus), Czigány D. 2, Takács O . 2, Illés A., Tóth I. 2, Garda K., Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Bíró Attila így értékelt a találkozó után az nso-hu-nak: – Nem szerettem volna gálahangulatot, nyerni akartunk. Szerencsére sikerült, és azért a kanadai válogatott nem rossz, sőt erős, masszív csapat. Látható volt, hogy a harmadik negyedben kiengedtünk három percre és egyből négy gólt hoztak rajtunk. Abszolút elégedett vagyok, mert magabiztos győzelmet mutat az eredmény, de meg fogjuk beszélni a hibákat, nem szabad elmenni egy-két alapvető hiba mellett. Ez most belefért, később az olimpián már nem így lesz. Már az Európa-bajnokság előtti Világliga meccseken is telt ház volt, ez a magyar válogatott, illetve a női vízilabda megérdemli.

Gallai Péter

2016. március 15., 21:49 szerző: Gallai Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...