Sport

2013.01.11. 16:45

Ferling Bernadett imád itt lenni

Száznegyvenszeres válogatott, kontinens-kupa bajnoka, Eb- és világbajnoki érmes, ötszörös magyar bajnok... És még nem is teljes a sikereinek sora. Ferling Bernadettről van szó.

Jankó Árpád

Ez a mozdulat nem sok jót ígér az ellenfelek kapusainak - Ferling  Bernadett csuklómozdulata taníthatatlan (Fotó: Vohlmann György)

Detti ilyen  ragyogó pályával manapság kénytelen átélni azt is, hogy a Kiskunhalas oda-vissza elveri a csapatát, hogy a kiesés  fenyegeti a dunaújvárosi gárdát. Jogos tehát a kérdés:  időnként  sem veszti el  a hitét, a  bizakodását?

- De igen. Három évvel ezelőtt közel álltam ehhez. Most nem, mert látom a csapat célját, és ez megerősít.  Ha ez nem így lenne, valóban feladnám. Hiszek abban, amit csinálunk. Igaz, gödörben vagyunk, de tavaly tavasszal is kimásztunk belőle.  Látom, hogy sokan, a nézők imádnak bennünket, ezt a nagy  családot, és   mellettünk állnak.

- Hátán cipeli a csapatot. Legutóbb Győrben hét átlövésgólt dobott a világ legjobb kapusának. Csak néhány másodperc szusszanásnyi időt kap a mérkőzések közben. Túl a harmincon, ha futás az edzés, nem kap, de nem is kér könnyítést...

- Nem csak rólam szól a csapat játéka. Már évek óta sokakkal együtt játszom, partnerek vagyunk, és jó érzés velük kézilabdázni. Az persze tény, az egyéni színvonalat kellene magasabban állandósítani.

- Miben tud segíteni a csapatkapitány a fiatalabb társaknak?

- Sok mindenben. Meg is hallgatnak, meg is fogadják a tanácsokat. Ám a rutinra nem lehet valakit rábeszélni, meggyőzni. Az a tapasztalatokkal jön. Kinél gyorsabban, kinél lassabban. Én huszonhárom éves voltam, amikor az első csapatban kezdő lehettem. Talán a maiak túl korán, kissé éretlenül kerültek ilyen helyzetbe, az NB I-be. De ezt a kényszer szülte. Az is igaz, vannak olyan személyiségek, akik ezt nehezebben szokják meg. Türelem kell hozzájuk. Persze én is utálom, hogy na, majdnem sikerült, csak egy kicsi kellett volna még... De hosszú távon erős lesz ez a csapat Ferling Bernadett és a társam, Gáspár Gabriella nélkül is. No jó, néhány erősítés kellene. Én imádok itt lenne. Nem is mentem el innen. Ennek a közösségnek, a csarnoknak varázsa van. Nehezen enged el. Sok helyen ez nem így van.

- Vasárnap nagy derbi lesz itthon az erős Érd ellen...

- Nagy falat, de a Siófok elleni összeszedett játékunk lehet a minta. Mindenki küzdeni fog, és a válogatottakkal felálló érdiek ellen, természetesen hűséges szurkolóink támogatásával sikeresek lehetünk.

(Vasárnap délután 18 órakor D.Kohász - Érd NB I-es női kézilabda-mérkőzés a Dunaújváros Sportcsarnokban!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!