Sport

2014.09.16. 05:33

Floorball: vereség a szezonnyitó meccsen

A Dunaújvárosi Főiskola-RFT első meccsén kilenc gólos vereséget szenvedett vasárnap a Komárom csapatától.

Dunaújvárosi Főiskola-RFT - SZPK Komárom 1-10 (1-2; 0-5; 0-3)

„Nem okozott csalódást csapatunk az első és egyben első hazai mérkőzésen - ha az eddigi szezonkezdések tükrében nézzük az eredményt. Úgy tűnik, most sem sikerült felpörögnünk időben, több meccs fog kelleni, hogy felvegyük a tempót.

Az első harmad elején figyelmetlenségből rögtön két gólt is kaptunk, Darai Máté, és Benkei László góljaira alig 2,5 percet kellett várni. Ezután kissé összeszedettebben védekeztünk, nem is mozdult a háló Majorosi Tamás mögött. A tízedik percben Szabó Gyula szépített Szabadi Gábor passzából. A harmad hátralévő részében felváltva kapták a csapatok a kétperces kiállításokat, majd következett az első szünet.

Fotó: Balla Gyula

Új reményekkel lépett pályára mindkét csapat, de ismét csak a komáromiaknak sikerült ezeket a reményeket valóra is váltani. Két és fél perc elteltével megint 2 góllal többet mutatott az eredményjelző - sajnos csak az SZPK neve alatt. Ádám Milán és Móricz Dávid góljaival immár 1-4 volt az állás. Ezután emberhátrányos helyzetből született az ötödik kapott gól, ezt Szabadi Gábor figyelhette a büntetőpadról. A gólt újabb szabálytalanság követte - Mitli Attila ütött szabálytalanul, de ezt a hátrányt sikerült kivédekeznünk. A harmad 16. percében újabb gyengeséget kihasználva növelte tovább csapata előnyét Molnár András, az állás már 1-6. Folytatva a büntetések sorát Kovács Bence ütött erőszakosan, az SZPK kihasználta az előnyt, és meglőtte hetedik gólját is. Szünet.

Az utolsó harmadra nem sok remény maradhatott bennünk, és a játék képe is ezt tükrözte: a harmad első góljára a második percben került sor. 1-8. A következő gólt ismét emberhátrányból kaptuk, a meccs 48. percére az állás már 1-9. Azért, hogy a meccs vége se teljen izgalmak nélkül, a játékvezetők kiosztottak 4 végleges kiállítást, kettőt-kettőt mindkét oldalról. Három három ellen folytatódhatott a mérkőzés. A pályán így felszabadult területeket sajnos a komáromiaknak sikerült jobban kihasználni, és megszületett a mérkőzés utolsó, az SZPK tízedik gólja. Kaptunk még egy lehetőséget büntető formájában, azonban nem tudtuk gólra váltani. Ezután már csak kiállítások kerültek a jegyzőkönyvbe.

A meccsen összesen 14 kiállítás történt - ebből 10 hazai, összesen 39 perc büntetést kaptunk. A 10 kapott gólból pedig 5 esett úgy, hogy volt játékosunk a büntetőpadon.

Ellenfelünk ugyan erőszakosan, minden centiméterért megküzdve játszott, de a kirendelt játékvezetők engedték ezt a fajta játékot. Ezzel szemben nekünk csak nehézségek árán sikerült(?) érvényesülni a pályán.

A következő mérkőzés egy hét múlva, szeptember 21-én lesz Érden, ellenfelünk az Ares HC csapat lesz. Egy hetünk van fejben és taktikailag-technikailag is felkészülni, nélkülözve két eltiltott játékosunkat” - írta honlapunknak küldött beszámolójában a csapat.

Címkék#floorball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!