Sport

2015.11.19. 18:06

Folytatódik a szezon - A meglepetés csapat Budaörshöz utaznak

Dunaújváros - A válogatott pótselejtezői miatt az elmúlt hétvégén nem rendeztek mérkőzéseket a Merkantil Bank Liga NB II-ben, de ezen a hétvégén a tizennegyedik fordulóval folytatódik a pontvadászat.

Gróf András

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton 13 órakor idegenben, a bajnoki tabella második helyén álló Budaörs együttese ellen lép pályára. Az elmúlt két hétben elvégzett munkáról, és az esélyekről az újvárosiak vezetőedzőjét, Artner Tamást kérdeztük a délelőtti sajtótájékoztatón.

- A Szigetszentmiklós elleni találkozót követően két nap pihenőt kaptak a játékosok, majd három nap kemény munka következett. Ezután játszottunk felkészülési mérkőzést az Újpest ellen, ami kifejezetten jól sikerült, hiszen 2-2-es döntetlent értünk el az első osztályú ellenféllel szemben, amely komolyan vette a találkozót, hiszen a komplett csapatukkal léptek pályára. Sajnos a góllövéssel kicsit megcsúsztunk, jobb lett volna a Szigetszentmiklós kapuját bevenni. Ezen a héten már a Budaörs ellen készültünk, amely a bajnokság meglepetés csapata, és jelenleg feljutó helyen áll. Hozzáteszem, ha a két gólnélküli döntetlennel zárult hazai meccsünket megnyerjük, mi is a dobogón állnánk. Szerencsére hátul már masszívak vagyunk, de az előre játékban vannak hiányosságaink. Három gólhelyzetből legalább egyet értékesítenünk kellene. Szombaton két jó csapat találkozik egymással. Szeretnénk ponttal, vagy pontokkal hazatérni. A sérültek közül Csehi Tamás már játszott harminc percet az újpestiek ellen, így az utolsó két fordulóban már játéklehetőséget kap. Orosz Márkra azonban az idén már nem számíthatunk, mert a bokáját meg kell operálni.

Artner Tamás vezetőedző, és  játékosa Koszó Balázs is bízik az idegenbeli pontszerzésben Fotó: Ady Géza

A múlt heti edzőmeccset kisebb sérülés miatt kihagyta Koszó Balázs, de a Budaörs ellen bevethető a megbízható védő.

- Kemény volt ez a két hét, de a pihenő napokkal ki lehetett bírni. Úgy érzem, megfelelően felkészültünk a budaörsiek játékából. Az egész csapat érdeme, hogy az utóbbi találkozókon kevesebb gólt kaptunk. Remélem elől is feljavulunk, és eredményesebbek leszünk.

A Budaörs elleni összecsapás játékvezetője Gyarmati II Tibor lesz, akinek munkáját asszisztensként Horváth Zoltán és Hofbauer Roland segíti majd.

A tizennegyedik forduló további párosítása a következő: Szigetszentmiklós - Vác FC, Soroksár - Zalaegerszegi TE, Kisvárda - Soproni VSE, Mezőkövesd - BFC Siófok, FC Ajka - Balmazújváros, Gyirmót FC Győr - FC Csákvár, Szeged-2011 - Szolnoki MÁV FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!