Sport

2016.05.23. 19:40

Egyre népszerűbb a dunaújvárosi lövész egyesület

Dunaújváros - Már megszoktuk: ahogy búcsút intünk a télnek, a tavaszi programban máris szerepelnek a dunaújvárosi lövészek rendezvényeikkel, versenyeikkel.

Jankó Árpád

A sportlövő-szakosztály már március 20-án rendezett egy rangos országos viadalt, a József Kupát. A versenyben nagyszerűen szerepeltek a dunaújvárosiak. Radics Zoltán légpuskában első helyet szerzett. Hasonló eredményt ért el légpisztolyban Szász Dezső. Sportpisztoly kategóriában lett első Horváth Ferenc, a központi gyújtású pisztolyban pedig második helyen végzett Szász Dezső. Ezt a rendezvényt követte a Marton János Emlékverseny, ahol Tóbiás Nándor kispuskában szerzett első helyet, Szász Dezső pedig ezúttal légpisztolyban lett harmadik az országos versenyen. Nevezetes nap volt a lövészeknél április 9-e, amikor Kaposszerdahelyen a Steel Challenge viadalon (öt cél nagyon gyors eltalálása) remekeltek a dunaújvárosi lövészek. Gerháth Zoltán kiskaliberű pisztoly kategóriában lett első, mögötte Bor Norbert végzett a második helyen. Nagykaliberű pisztolyban Bor Norbert még ezüstérmes lett, és a változatosság kedvéért Norbert puskában pedig nem adta alább egy aranyéremnél. Ebben a puska számban viszont Gerháth Zoltán szerzett ezüstérmet.

Steel Challenge (öt cél kupa) versenyt természetesen Dunaújvárosban is rendeztek. Hozzá kell tenni, hogy ezek természetesen országos viadalok, s ennél fogva a dunaújvárosiak éremhalmozása különösen kiváló eredménynek számít. Így volt ez a Dunaújvárosban megrendezett versenyen is. Kiskaliberű pisztolyban első lett Gazda Gábor, második Gerháth Zoltán, Nagykaliberben harmadik lett Uhrik Ákos, puskában pedig Gerháth aranyat szerzett, Bak Róbert második Méninger János pedig harmadik lett. Ne feledjük: sörétes puska számban Gazda Gábor is kiharcolt egy ezüstérmet.

Szép termés érmekben, sikerekben. A következő nagyon rangos verseny. a Welcome Sunshine 2016. (országos és nemzetközi szituációs lövészverseny) június 4-én. A tíz pályán zajló viadal az év egyik legérdekesebb rendezvénye lesz. A dunaújvárosi klubtagok egy hétig építik majd a pályákat, amelyeket a magyar és a környező országokból érkező kiváló lövészek küzdenek le. Érdeklődők is jöhetnek a versenyre, amennyiben napszemüveget és füldugót, vagyis védőfelszerelést hoznak magukkal. Az élmény és az egészség megéri ezt a kis beruházást. A versenyen az ország lövészklubjainak krémje jelen lesz. Csak emlékeztetőül: mint egy kalandfilmben, gyors mozgásokkal, különböző rendkívül hamar változó helyzetekben, kitalált pozíciókban történő lövészetről van szó. Izgalom tetőfokon!

Tapasztalható tehát: a lövészek és az íjászok egyre sikeresebbek és népszerűbbek Dunaújvárosban, és ez abból is látható, hogy több óriáscég is támogatja már a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!