Sport

2016.05.30. 18:05

Formula Future Dunaújvárosban - Harminc fiatal próbálta ki vasárnap azt, milyen érzés motorcsónakban ülni

Dunaújváros - A Magyar Motorcsónak Szövetség 2016-ban nagy hangsúly fektet az utánpótlás korú versenyzőkre. Ehhez kapcsolódóan útjára indították a Formula Future Roadshow-jukat, amelynek első állomása vasárnap Dunaújvárosban volt.

Agárdy Csaba

Bánvölgyi Bálint (jobbról) is kipróbálta azt, milyen érzés is egy száguldó motorcsónakban ülni. Fotó: Zsedrovits Enikő

Az esemény lényegéről Nyíri Andrea tájékoztatta lapunkat.

- A technikai sportok általában nagyon drágák, ezért kevés a versenyző, így van ez a motorcsónakban is. Ezért a nemzetközi szövetség programját képezi az is, hogy a fiatal versenyzőknek segít. Ezért hozták létre a Formula Future sorozatot, amely a nyolctól tizennyolc éves sportolókat kívánja segíteni. Ennek a sorozatnak volt az első állomása vasárnap Dunaújvárosban. Egy hajó állt rendelkezésre, amelyiket bárki kipróbálhatott, megérezhette, milyen érzés egy motorcsónakot vezetni. Harminc gyerek ült hajóba, és nagyon élvezték a csónakázást. A Dunaújvárosi Vízi Sport Club is várja a fiatalokat, a kezdőknek tud segíteni, nem muszáj, hogy valakinek legyen hajója a DVSC tud adni hajót az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!