Sport

2017.01.06. 18:35

Fradi ellen ma, de előre nézve

Dunaújváros - A magyar női kézilabda két kiváló alakja, a dunaújvárosi Ferling Bernadett és a ferencvárosi Kökény Beatrix sok nagy küzdelmet, rangadót megéltek már a két csapat, a Ferencváros - Dunaferr közösségével.

Jankó Árpád

Ferling Bernadett ezekre a fővárosban zajló derbikre úgy emlékszik vissza, hogy ott a Fradi volt az esélyes, de nem mindig ők nyertek.

- Jó csapat volt a Ferencváros, egységes, jó közösség. Ismerték egymás gondolatát. De ezt a Dunaferr is elmondhatta magáról. Kökény Beatrix mellett jól emlékszem Pádár Ildikó, Farkas Ági vagy Siti Eszter játékára, és ne feledjük, sokáig Németh András volt az FTC szakvezetője.

Két barátnő, Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella, akik több Ferencváros - Dunaújváros mérkőzés után is tudtak örülni
Fotó: Zsedrovits Enikő

Mindig rendelkezett a Fradi egy fanatikus szurkolótáborral, amely belehajszolta a csapatot a győzelembe. Ez most sem változott. Bár most esélyes hazai pályán a Ferencváros, nekünk előre kell nézni. Vagyis jól kell játszanunk szombaton, hogy megelégedetten, hiányérzet nélkül menjünk majd bele egy Debrecen vagy egy Érd elleni küzdelembe. Sajnos Micijevic kiválása miatt meggyengült a védekezésünk, de vannak variációs lehetőségeink. Alapkövetelmény, hogy becsületesen kell küzdenünk.

Kökény Beatrix, a szintén sokszoros válogatott, nagyszerű irányító Fradi-játékos is szép emlékeket őriz a Dunaferr - FTC párharcokról.

- Vérbeli csatát vívtunk a parkettán, de a meccs után megöleltük egymást, mert barátok, sportemberek voltunk. Sőt, a kilencvenes évek második felében ez a két csapat adta a válogatott zömét. Remek játékos, ellenfél volt Radulovics Bojana, Kocsis Böbe, Siti Bea, az egész Dunaferr. Most szombaton nekünk viszont hozni kell a kötelező győzelmet. Tudom, hogy Zdravko Zovko mester jó kis csapatot kovácsolt össze, ráadásul visszatért Bulath Anita is, de gyors, kemény játékban ma a Fradinak itthon nyernie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!