Sport

2016.11.22. 20:15

Futás jelmezben - Számos ajándékkal várják majd a résztvevőket

December 4-én, az Adventi Randevúhoz kapcsolódóan futógálára várják a város apraját-nagyját. A legfontosabb tudnivalókról a szervezőket kérdeztük.

Szabó Szabolcs

Remélhetően az időjárás is kegyes lesz a szervezőkhöz, akik remélik ismét együtt fut majd a város december 4-én, vasárnap 13 órától. A remek hangulatúnak ígérkező közösségi kocogás a Városháza térről indul, a résztvevőknek kicsivel több mint három kilométert kell teljesíteniük. Motiváció is bőséggel akad: a szervezők Mikulás ajándékkal és forralt borral is készülnek.

- A város önkormányzata és a helyi sportegyesületek közösen indultak az erőforrás minisztérium egyik pályázatán, amelynek célja, a tömegsport fejlesztése, népszerűsítése, valamint a fiatalok bevonása a közösségi sportrendezvényekbe. E programsorozat első, remélhetően sikeres állomása lesz a december 4-ei adventi futógála - mondta el lapunknak az esemény fővédnöke Kovács Judit, aki kiemelte, a kocogáshoz egy jótékonysági akció is kapcsolódik majd:

- A futógálán a részvétel természetesen díjmentes, ám a regisztrációs pontnál egy gyűjtőládát helyezünk el, ide várjuk majd az adományokat, amelyeket teljes egészében a Jószolgálati Otthonnak juttatunk el.

Képünk még a július eleji 3. Aquarius triatlon versenyen készült. Ha hasonlóan hajtós tempó nem is, de a kiváló hangulat ezúttal is garantált a december 4-én jelentkező adventi futógálán Fotó: Ady Géza

A futógála részleteiről a társszervező Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület képviselője, Makai Gábor szólt:

- A futás 13 órakor indul majd a Városháza térről, ám érdemes lesz időben érkezni, hiszen az első ezer nevező egy Mikulás sapkát kap ajándékba a jelmezes kocogáshoz. Sőt, a színpadon közösen melegíthetnek a résztvevők Csapó Nóra gymstick tréner irányításával. Terveink szerint a menet a Városháza térről a Római körút irányába halad majd, elhaladva előbb a Petőfi, majd a Rudas iskola előtt, végül a Batsányi utcán át térünk vissza a város főterére. A célban újabb ajándékkal, egy kis karácsonyi emlékéremmel, valamint forralt borral és teával várjuk a futókat.

A szervezők kiemelték, a futógálát is soraiban tudó szemléletformáló program célja, hogy a családok közösen is sportoljanak, a fiatalok előtt pedig pozitív kép alakuljon ki a mindennapos testedzésről, mozgásról. Ennek szellemében a december 4-ei távot a legkisebbek akár kerékpárral, rollerrel is teljesíthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!