Sport

2013.09.13. 19:50

Futsal: évkezdet

Hétfőn este megkezdi szereplését az újonnan alakult DF Green Pet FC Dunaújváros együttese a futsal NB II-es bajnokság Közép csoportjában.

Gróf András

Az idénynyitó találkozó 19.45 órakor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban. Az újvárosiak ellenfele a ELTE-BEAC gárdája lesz. Az összecsapás megtekintése ingyenes. A szakosztály vezetője, Zemankó Zoltán izgatottan várja a rajtot.

– Ez a csapat Dunaújváros csapata kell, hogy legyen, hiszen a Dunaújvárosi Főiskola, a Mezőfalvi Sportegyesület mellett az önkormányzat is mellénk állt. Fontosnak tartjuk, hogy profi szemléletű amatőr játékosok alkossák a keretünket, akik nem a futsalból, hanem a futsalnak élnek. Nem zsoldért játszanak, hanem azért, hogy egy jó közösséghez tartozzanak. Labdarúgóink munka mellett, és a nagypályás edzéseik után járnak el késő este a sportcsarnokba edzeni.

Az edzői feladatokkal Nagy Attilát bíztuk meg, aki fiatal kora ellenére jelentős tapasztalatokkal rendelkezik ebben a sportágban, hiszen többéves első osztályú múlttal rendelkezik. Úgy gondoljuk, minden adott egy sikeres bajnoki szerepléshez. Nem rövidtávra tervezünk, szeretnénk a városban kiépíteni egy széles bázist, amelynek gerincét elsősorban a középiskolás korosztály jelentené.

A DF Green Pet FC Dunaújváros játékoskerete a 2013/2014. évi NB II-es bajnokságban: Aradi Csaba, Balogh Péter, Berényi Balázs, Facskó József, Gyenizse Tamás, Horváth Ádám, Huber Balázs, Ivacs Gábor, Juhász Péter, Kovács Tamás, Lázár Dávid, Lieszkovszki Zalán, Nagy Attila, Németh Tamás, Pletser Zoltán, Radics Zoltán, Rajna Tamás, Rigó László, Rozsos József, Schrancz László, Szabján Ferenc, Szabó Gergely, Takács István, Zemankó Benni.Az NB II Közép csoportjában a dunaújvárosiakon kívül a következő tizenegy csapat küzd majd ebben a szezonban a bajnoki pontokért: Drema Team Futsal, UTE, Újpesti FC-220 VOLT, PAFC, ELTE-BEAC, Romhány SE, Decathlon Tolna-MÖZS, Garvittax, Gödi Futsal SE, Dunakeszi Kinizsi Futsal, Dunatours Vác Futsal SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!