Sport

2017.05.18. 17:35

Gajzer Bálint a dobogó harmadik fokán

Zalaegerszegen rendezték meg a diák II-es korosztály kötöttfogású országos birkózó bajnokságát, amelyen 161 versenyző lépett szőnyegre, köztük három újvárosi.

Gallai Péter

A Dunaferr SE indulói közül Góczán Barnabásnak (32 kg) még be kell erősödnie súlycsoportjába, egy vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől. Rostás Arnold István, (35 kg) az első mérkőzésén a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget, majd a vigaszágon nagy küzdelemben kikapott, így nem sikerült pontszerző helyen végeznie. Arnoldnak ez volt az első nagy versenye. Gajzer Bálintot (35 kg) a verseny előtt dobogóra várták, de a mérlegelés során az összes győzelemre esélyes versenyző az ő ágára került.

 

Az első fordulóban magabiztosan nyert technikai tussal. A második mérkőzés már jóval nehezebbnek ígérkezett, de nagy csatában sikerült legyőznie azt a versenyzőt, akitől a diákolimpián tussal kapott ki. Az elődöntőben sajnos vereséget szenvedett a későbbi győztestől. A bronzmeccsen kiváló birkózással technikai tussal szerezte meg a győzelmet. Bálint példamutató szorgalmával és edzésmunkájával a későbbiekben feljebb léphet a dobogón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!