Sport

2015.03.25. 17:34

Tollaslabda: gárdonyisok a döntőben

Dunaújváros - A tavaszi versenysorozatot mindig érdekessé teszi a gyerekek küzdelme, a több sportágban zajló diákolimpiai döntő.

Jankó Árpád

Ezeken a versenyeken a sportoló fiatalok iskolájukat képviselik. A dunaújvárosi tollaslabdázók, egyébként a Danubius KSE versenyzői (húszan) Győrben léptek pályára. Rendkívül népes volt a mezőny.

Az A kategóriába az igazoltak között első korcsoportban indult Kovács Nikolett, Friedl Ádám, Vagyóczki Roland. A második korcsoportban: Tarczal Kíra, Ludmann Míra, Csomor-Németh Lili, Morva Bence, Dobrovicz Barabás Zoltán, Nagy Bence. Negyedik korcsoport: Tóth Réka, Gashi Ardian.

Csomor-Németh Lili a dobogó harmadik fokán állt (szélen)

A B kategóriában versenyzők, amatőrök második korcsoportja: Borbély Hanna, Friedl Natalie, Szalontai Szven, Vagyóczki Dávid. Harmadik korcsoport: Bölcskei Hanna. Laki Viktória, Meskál Ábel. Hatodik korcsoport: Nemoda Zsuzsanna, Kaposvári István. Az izgalmas versenyben többen is közel álltak a dobogós helyezésekhez. Nemoda Zsuzsanna, Kaposvári István és Meskál Ábel kicsivel lemaradva az ötödik helyen végzett. Borbély Hanna hatodik lett. Csomor-Németh Lili dobogós helyet szerzett, a harmadik helyen végzett.

Az igazoltak között kiemelkedően szerepelt Ludmann Míra és Morva Bence, akik az ötödik helyen végeztek. A dunaújvárosi kis tollaslabdázók csak egy esztendeje űzik szorgalmasan, lelkesen ezt a sportágat. Velük új generáció nevelődik. Szerencsére sokan választották a tollaslabdázást, a megyei versenyről huszonhárman vívták ki a jogot az országos döntőben való indulásra. Közülük húszan derekasan küzdöttek Győrben három napig.

A győri döntőben szerepeltek a Gárdonyi Géza Általános Iskolát képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!