Sport

2013.01.29. 19:24

Gáspár Gabi mindig a győzelem utáni örömre vágyott

A Veszprémből jött lány már tizenöt éve kézilabdázik a dunaújvárosi csapatban, és sose gondolt arra, hogy a mez színét megváltoztassa. Pályája vége felé Gáspár Gabriella sportolói hűségből is példakép.

Jankó Árpád

- Mikor fiatalon ide kerültem, következett nyolc gyönyörű év, a sors és persze az egyesület ajándéka. Az utóbbi négy évben játékommal ezt igyekszem meghálálni a csapatnak.

- Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella nélkül jelenleg elképzelhetetlen a dunaújvárosi női kézilabda...

- Nem tagadom, otthon már nehezebb ráhangolódni egy-egy mérkőzésre, de ez az érzés csak addig tart, amíg a csarnok közelébe nem érek. Utána egyetlen gondolattal foglalkozom: mindent meg kell tennem a győzelemért. Sose adom fel, sőt, túlságosan is nagyok a vágyaim. Nekem nem elég, ha nem esünk ki, vagy a tizedik helyen végzünk. Felpörgetem magam alaposan.

Igencsak nagy fába vágja az az ellenfél a  fejszéjét, aki Gáspár Gabriellával szemben támadni merészel (Fotó: Lázár Zsolt)

- Ezt a mentalitást lehet tanulni, vagy főképp a személyiségtől függ?

- Egyrészt a kézilabdázó habitusából is ered. De én olyan szenzációs játékosok között nőttem fel, ahol nem lehetett kérdés: csakis a győzelem! Ezt szeretném átadni most a fiataloknak Ferling Dettivel együtt. Szerencsére vannak vevők erre.

- Mi történt a csapattal? Megy mint a gép. Mindenki fut, mosolyog, érezni: szeretik azt, amit csinálnak...

- A fiatalok is megérezték, milyen a siker íze. És várják a meccs végét: de jó lesz majd örülni! És ez a felfogás, érzés pozitívan kihat a játékra is, ami persze nyomasztja az ellenfelet. Gyorsabban, harcosan, kevesebb hibával játszunk. Szombaton a BSE otthonában lépünk a parkettára. Odafigyelünk és komolyan vesszük ezt a meccset, mert az eddigi eredményeinket nem szeretnénk elcsúfítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!