Sport

2016.06.27. 14:41

Gebei Péter a KHL-ben

Dunaújváros - Gebei Péter újabb magasságokban. A Dunaferr SE egykori válogatott jégkorongozója, aki napjainkban már nemcsak Magyarország legjobb, hanem a világ egyik legjobb játékvezetője is, a KHL-be szerződött.

Agárdy Csaba

Gebei Péter az idén az oroszországi elitvilágbajnokságon hét mérkőzést vezetett, közte a svéd - norvég északi rangadót, a Kanada - Fehéroroszország meccset, a Dánia - Csehország találkozót. Méghozzá remekül! Itt figyeltek fel rá az NHL után a világ második legerősebb bajnokságának tartott orosz bázisú KHL vezetői. Kétéves ajánlaott kapott a dunaújvárosi sportember, de akkor azonnal nem döntött, mondván, meg kell beszélnie ezt a családjával és néhány olyan barátjával, akiknek a véleményére különösen hallgat. A döntés megszületett: Gebei Péter és a KHL között egy plusz egy éves szerződés jött létre. Ezzel kapcsolatban az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz a játékvezető.

Egyszerre kerülnek a KHL-be. Gebei Péter (balról) az EBEL-ből, a kétszeres Stanley-kupa győztes Pavel Dacjuk az NHL-ből. A kép a májusi Top Divíziós világbajnokságon készült

„Kedves sporttársak, szurkolók, ismerősök, jégkorongbarátok!

Mindenre kiterjedő, hosszú tárgyalás után sikerült megállapodnom a KHL-lel, ahol teljes jogú játékvezetőként folytatom pályafutásomat a 2016/2017-es szezontól. Kilenc év után távozom az EBEL-ből, aminek rengeteget köszönhetek, több mint háromszázhetven mérkőzésen vagyok túl, amelyekből egytől egyik tanultam, folyamatosan fejlődtem. Hatalmas élmény volt számomra mind a hat döntő, amelyen részt vehettem és hiszem, hogy a munkámmal emelni tudtam a mérkőzések színvonalát.

Szeretném megköszönni mindenkinek az eddigieket, akik segítették karrieremet mostanáig. A szurkolóknak, akik sosem kíméltek és kritikáikkal arra motiváltak, hogy még jobb legyek. Az edzőknek, a játékosoknak, akik nélkül nincs jégkorong, értük dolgozunk mérkőzésről mérkőzésre. Nem utolsósorban pedig köszönöm minden magyar játékvezető kollégának, soha nem felejtem el, honnan indultam, én is egy vagyok közületek.

Mindig büszke voltam és leszek arra, hogy magyarként képviselem a játékvezetésünket és a jégkorongunkat!

Mindenkinek további szép nyarat, pihenést, a játékosoknak és a játékvezetőknek jó felkészülést és sérülésmentes szezont, a szurkolóknak sportsikereket, izgalmas mérkőzéseket kívánok! ”

Gebei Péter lapunknak beszélt a szerződés néhány részletéről:

- A tárgyalások azért tartottak sokáig, mert minden részletre kiterjed. Például arra is, hogy melyik csarnokban ki lesz a tolmácsom. Az alapszakaszban ötvenöt meccset vezetek majd, minden városban fújok. Hét körönként leszek kint két-három hetet Oroszországban, utána egy hetet itthon tölthetek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!