Sport

2013.07.15. 22:00

Góllal mutatkozott be a rutinos támadó a DPASE-ben

Dunaújváros - Remekül sikerült a bemutatkozó mérkőzése a Dunaújváros PASE újonnan igazolt labdarúgójának, Urbán Gábornak, hiszen góllal debütált a Mezőkövesd elleni felkészülési találkozón.

Gróf András

A huszonkilenc éves, jobb lábas támadó a második félidőben lépett szombaton pályára, és remek egyéni megoldást követően talált a mezőkövesdiek kapujába. A rutinos játékos az elmúlt évet az NB II-es Szigetszentmiklós együttesében töltötte, ahol összesen huszonöt találkozón lépett pályára. Előtte azonban több első osztályú együttesben is megfordult.

A rutinos támadótól, Urbán Gábortól gólokat várnak (Fotó: Vohlmann György)

- Gyerekként a Ferencvárosban játszottam, ahol közel tíz évig nevelkedtem. Ezután kerültem az MTK együtteséhez, ahol szintén hosszú időt töltöttem. A kék-fehéreknél lettem NB I-es labdarúgó. Négy évvel ezelőtt azonban kölcsönjátékosként Paksra, majd Kecskemétre igazoltam. Tavaly februárban kerültem Szigetszentmiklósra.

- Minek volt köszönhető a mostani klubváltás?

- A bajnokság befejezését követően megkerestek a dunaújvárosi vezetők, így kerültem a gárdához. Eddig is szimpatikus volt számomra az egyesület, de az első találkozásokat követően nyugodtan állíthatom, hogy Dunaújvárosban minden feltétel adott a magasabb szintű feladatok megoldására is.

- Milyenek az első edzések utáni benyomások?

- Az előzetes híreknek megfelelően nagyon jó társaságba kerültem, ahol egyelőre remekül érzem magam. Ebben a közegben mindent megteszek majd az edzéseken és a mérkőzéseken, hogy eredményesen szerepeljünk a bajnokságban.

- Milyen szakmai célok megvalósulása esetén lenne elégedett a 2013/2014-es bajnoki szezon lezárását követően?

- Egyénileg szeretném a legjobb formámat elérni a bajnokság kezdetére, és egész évben a csapat hasznos tagja lenni. A lehető legjobb helyen szeretnénk végezni az egycsoportos másodosztályban. Amennyiben hosszabb távra gondolunk, a dunaújvárosi klubnak újra az első osztályban kell szerepelnie.

A csapathoz kapcsolódó információ, hogy szerdán újabb felkészülési találkozót játszik a Dunaújváros PASE másodosztályú újonc gárdája. Az újvárosiak 15.30 órakor a tavalyi NB II-es bajnokság Nyugati csoportjában kilencedik helyén végzett FC Csákvár együttesét fogadják. A mérkőzést a stadionban elvégzett felújítási munkák miatt a pálhalmai sporttelepen rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!