Sport

2017.03.24. 20:20

Gorillák kontra Farkasok - Szombaton kezdődik a HFL idei szezonja

Dunaújváros - Szombaton 14 órakor indul küzdelmes útjára a tojáslabda hazai amerikaifutball elitliga szezonnyitó mérkőzésén, ahol házigazda újonc Gorillákra a rekordbajnok Farkasok várnak. Történelmi derbi lesz.

Szabó Szabolcs

Szombat délután kiderül, miként is sikerült felkészülni az utóbbi hónapokban a HFL, azaz a magyar amerikaifutball-liga kiemelt osztályának küzdelmeire az újonc DAK Acél Dunaújváros Gorillaznak, amelyre az ötszörös bajnok Budapest Wolves vár holnap 14 órától a dunaújvárosi stadionban. A játékosnévsort tekintve valóban komoly erősítésekkel bővült a Gorillák kerete, így remélhetően elég bő és mély lesz ahhoz, hogy karakteres arcot mutasson a csapat a ligában, ahol nem csupán csak epizódszerepre vágynak a dunaújvárosiak.

A mieinket a bizonyítás vágya fűti, csakúgy mint a Farkasokat, akik rekordbajnokként alaposan elszúrták a legutóbbi idényüket, hiszen utolsó helyen végeztek.

Legutóbbi tétmeccsükön a Debrecen ellen bajnoki címet ünnepelhettek a Gorillák a dunaújvárosi stadionban Fotó: Ady Géza

Idén már számukra sem fér bele még egy ilyen blamázs, így biztosan odateszi magát a Budapest Wolves gárdája is mai találkozón, amelyre várhatóan sokan kilátogatnak majd. A dunaújvárosiak és a környékbeli településekről érkezők lakcímkártyájuk felmutatásával díjmentesen tekinthetik meg a találkozót, amelyet élő adásban - a sportág hazai történetében először - közvetít majd a Digi csatornája. Hajrá, Gorillák! Diadalra fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!