Sport

2016.10.06. 19:40

Gorillák: a hazai amerikai futball dunaújvárosi bástyája

Dunaújváros - Bajnokként zárták legutóbbi idényüket a Gorillák, akik továbbra is építkeznek. Gyorsjelentés.

Dunaújvárosi Hírlap Sport

A Magyar Amerikai Futball Válogatottban idén először szerepeltek dunaújvárosi játékosok.

A szeptember végi összecsapáson ráadásul győzni is sikerült a csapatnak, amiből fiaink is kivették a részüket!

A lengyel válogatott ugyan a félidőben még 3:16 arányban vezetett a székesfehérvári meccsen, de az elképesztő izgalmakat hozó utolsó játékrész végén csapatunk átvette a vezetést és 23:22 arányban nyert!

Gorillák a gyepen - gyarapodó tábor, sokasodó hátország
Fotó: Ady Géza

Így első győzelmét aratta nemzeti csapatunk a sportágban, a 3000 lelkesen szurkoló néző legnagyobb örömére. Ráadásul az összecsapást az egyik kereskedelmi tévé élőben közvetítette a helyszínről, így aki lemaradt még most is megkeresheti valamelyik ismétlést.

A sporttörténeti sikerhez ezúton is gratulálunk a dunaújvárosi játékosoknak a keretbe kerüléshez és a nagyszerű játékhoz is, valamint Grátz Vilmos vezetőedzőnek, hogy a nemzeti csapatot irányítva is rendkívüli eredményt tudott elérni! Játékosaink közül név szerint Mészáros István, Tanács Pál, Hegedüs Dániel, Papp Péter és Mészáros Márton gazdagodott egy örökre szóló élménnyel az idei Divízió I. arany mellé. Folytatás október 29-én a belgák elleni a fehérvári stadionban, legyetek ott és zúgjon a Hajrá Magyarok!

A hazai és remek, immáron nemzetközi sikerek mellett tudatosan építi háttér bázisát a Dunaújváros Gorillaz kollektívája, amely a közelmúltban tartott élménydús toborzót a jövő hős Gorilláinak. A toborzón kicsik és nagyok is megismerkedhettek az amerikai futball kincsestárával és rejtelmeivel.

A hazánkban is egyre népszerűbb sportág az utóbbi években rohamtempóban fejlődik. Ennek ismeretében igazán figyelemre méltó ama tény, hogy a Gorillaz vezetősége még a nyár végén jelentette be, hogy a következő idényben már a hazai félprofi ligában a HLF-ben kíván indulni, azaz kilépne a nemzetközi porondra is. Hát akkor: hajrá, Gorillák!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!