Sport

2016.09.07. 19:55

Ismét nagy ugrásra készül a Gorillaz

Dunaújváros - Bőséges és minden tekintetben üdvözölendő célmeghatározóval lepte meg lapunkat a Dunaújváros Gorillaz nagy családja. Betűhív, ám szerkesztett közlés következik...

Szabó Szabolcs

A kérdés kvázi örök a Gorilláknál, ugyanis minden döntő után jogosultságot szerzett csapatunk, hogy fellépjen a legmagasabb osztályba. Az idei Pannon Bowl győzelem az ötödik ilyen alkalom volt, ám ezúttal már reális lehetőségként vehettük számba a fellépést. Korábban vagy nagyon kevés volt a játékosunk, vagy anyagilag volt nehéz helyzetben a csapat, de leginkább mindkettőről beszélhettünk egyszerre. Ráadásul sikereink kovácsa, Grátz Vilmos edző a győri Cápákat is edzette párhuzamosan a Hungarian Football League-ben, a kiemelt magyar osztályban, nélküle pedig szintén nem vágtunk volna bele szívesen az első osztály küzdelmeibe.

Szintet lép a Gorilla - a térség legfontosabb amerikaifutball-bázisa lehet csapatunk Fotó: Ady Géza

Az utóbbi időben viszont nagyot változott nálunk a világ, ugyanis a dunaújvárosi önkormányzat támogatásának és egyéb szponzorainknak köszönhetően anyagi helyzetünk stabilizálódott, jövőre pedig akár új névadó támogatót is köszönthetünk. A számolgatások alapján finanszírozhatóvá vált a jövő évi HFL osztályban való indulás, valamint a felkészülés. Persze további támogatókra is szükségünk lesz, de a főbb költségek finanszírozásához szükséges pénzügyi alapokkal a csapatvezetés véleménye szerint már rendelkezünk. Az egyeztetések zajlanak a potenciális csapatok vezetőivel és játékosaival, igyekszünk a dunaújvárosiak nyakára hozni a konkurenciát, ezáltal is motiválva őket a minél komolyabb erőfeszítésekre. A Szekszárd Bad Bones, Budapest Titans és Budapest Eagles már jelezte, hogy részt venne az együttműködésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!