Sport

2016.09.16. 16:05

Gurisatti Gyula köszöni - A dunaújvárosi lövész három számban indult Rióban

Dunaújváros - Gurisatti Gyula, a dunaújvárosi sportlövő három számban indult a riói paralimpián. Lánya, Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó tette közre az alábbi levelet, amit édesapjától kapott.

Kedves Mindenki!

Szeretném megköszönni nektek azt a tengernyi biztatást, buzdítást, amit kaptam tőletek ebben a tíz napban, amit itt töltöttem a riói paralimpián. Igaz, hogy életem legjobb eredményével zártam, már ami a paralimpiai szereplést illeti, de van egy kis hiányérzet bennem. Ezt azért gondolom így, mert az elvégzett munka, a sok edzés, a rengeteg lemondás a fizikai és érzelmi fájdalmak elviselése ellenére, a siker még adósom maradt. Mint tudjátok, nem adom fel, és érzek még magamban annyi erőt és tüzet, hogy Tokióban bizonyítsam, többre vagyok képes. Erre a paralimpiára nehéz volt kijutni is, hiszen 1,5 éve egy makacs mélyhátizom gyulladással küzdök.

Gurisatti Gyula Rióból küldte levelét, sérülések hátráltatták, de nem adja fel, készül Tokióra Fotó: amatőr felvétel

Májusban begyulladt a teniszkönyököm a lövőkaromon, ami azóta is komoly gondokat okoz a lövészetben. Sokat gondolok nemrég elhunyt anyukámra! Szóval igen nehéz volt nekem ez a verseny! Úgy gondolom, a bajok ellenére emelt fővel hagyhatom itt Riót, hiszen minden tőlem telhetőt megtettem a sikerért! Tudom, hogy nem sikerült az álmom, tudom, hogy nem győzhet mindenki, sajnos az én paralimpiám még várat magára! A sok szurkolásért, buzdításért küldök nektek egy pár riói képet köszönetem és hálám jeléül. Hajrá szurkolók, hajrá magyar paralimpikonok, hajrá magyarok.!

(Gurisatti 12. lett légpisztoly 60 lövés alapversenyben, 18. lett sportpisztoly vegyesben és 21. szabadpisztoly vegyesben.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!