Sport

2015.08.23. 19:40

Gurisatti Lilla negyedik aranya

Három junior korosztályban megszerzett aranyérem után a szombati zárónapon egy felnőtt arannyal egészítette ki nemesfém gyűjteményét Gurisatti Lilla a DVCSH UBSE versenyzője.

A csehországi Liberecben megrendezett tájékozódási búvárúszó felnőtt világbajnokság és junior Európa-bajnokság utolsó napján is sikerült aranyérmet nyerniük a magyaroknak. A csapatversenyben a nők között Magyarország végzett az élen.

Wágner Zsófia, Hatházi Katalin és Berekméri Dóra a még juniorkorú Gurisatti Lillával kiegészülve alkották a magyar csapatot, és a tavaly Gyékényesen megszerzett Európa-bajnoki címük után a libereci vb-n is jobbnak bizonyultak vetélytársaiknál.A férfiak között a Balázs Péter, Mede Márton, Dunszt Károly, Holczmüller Antal összeállítású csapat ötödik lett.

A tizenegy fős magyar küldöttség így hét arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárta a világversenyt. Wágner Zsófia, Hatházi Katalin és Berekméri Dóra két-két felnőtt világbajnoki címből vette ki a részét, míg Gurisatti Lilla a női csapatarany mellett három junior Európa-bajnoki elsőséget szerzett. A férfiaknál a csapat legtapasztaltabb tagja, Balázs Péter állhatott fel a dobogó tetejére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!