Sport

2013.09.23. 16:20

Gyermekcsapat győzött a felnőttek ellen

A múlt héten megkezdődött a megyei asztalitenisz bajnokság. A DASE negyedik csapata - gyerekekkel - a rajton 11-7-re verte a Szabadbattyánt.

Jankó Árpád

A DASE IV itthon a Szabadbattyán harmadik gárdáját fogadta. A dunaújvárosi csapatban a tizenhárom éves Bajusz Bence, Láng Dominik, a tizenkét éves Szalai Viola és a tizenöt éves Szalai Boglárka is bizonyítási lehetőséget kapott.

A három újonc és az egy ifjúsági asztaliteniszező nem várt, bravúros győzelmet aratott a nyitányon. Szalai B. és Láng D. háromszor nyert, Bajusz B. és Szalai V. kétszer győzött, és pontot szereztek a Szalai testvérek párosban is. Így a végeredmény: Dunaújvárosi ASE IV - Szabadbattyán 11-7.

A győztesek: Láng Dominik, Bajusz Bence, Szalai Boglárka, Szalai Viola és az edző Furka Attila (Fotó: Ónodi Zoltán)

Bajusz Bence bevallotta, kicsit izgult a mérkőzés előtt.

- Nagyon koncentráltam, hogy keveset hibázzak. Próbáltam a támadójátékomat erőltetni, és ez a taktika be is jött. Kétszer nyertem, a vereségeket két felnőtt, rutinos játékostól szenvedtem el. Nagyon élveztem a játékot, és annak is örülök, ebben a mezőnyben sokat tudok majd fejlődni.

Szalai Boglárka három mérkőzését megnyerte, és testvérével Violával párosban is győzött.

- Én már játszottam felnőttekkel az NB I B-s női együttesben, de azért ez más volt, mert felnőtt férfi asztaliteniszezők voltak az ellenfelek. A három győzelmemet a sajátos technikámnak, más stílusomnak köszönhettem. Erőteljesen támadtam az ellenfelet, így sikerült győzedelmeskednem. Nagyon élveztem a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!