Sport

2016.11.03. 21:00

Kilencvenkilenc csapat ezeregyszázkilencven gyerekkel kézilabdázik Dunaújvárosban

Dunaújváros - Kézilabda sportágban az egyik, ha nem a legrangosabb utánpótlás-tornát rendezi meg évről évre a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség, amelynek sokat mondó elnevezése: Üstökös Kupa. A fél országot behálózó rendezvény rendkívül népszerű.

Jankó Árpád

Egyrészt a dunaújvárosi helyszíneken zajló torna (még a baracsi iskolában rendeznek mérkőzéseket) kiváló versenylehetőséget biztosít a gyerekeknek, a szakembereknek, másrészt látókörbe kerülhetnek a fiúk és a lányok mezőnyéből a kimondottan tehetséges fiatalok. Ez tehát arra is alkalmas, hogy a szakemberek kiválasszák a szép sportjövő előtt álló kézilabdázó palántákat.

Az Üstökös Kupát idén a lányoknál hét korosztályban rendezik meg: U 8 - U 14, a fiúknál U 8, 9, 10, 12. Kilencvenkilenc csapat érkezett Dunaújvárosba, ezeregyszázkilencven gyerekkel. Csőregi László, az Üstökös Kupa fő szervezője örömmel tudatta, hogy már probléma nélkül zajlanak a mérkőzések.

A DKKA játékosa, Oláh Réka (13) támadja a kaput, hátul pedig Sánta Dóra edző vehemensen szurkol a tanítványának  Fotó: Ady Géza

- Eddig tényleg minden remekül megy. Az érkezett gyerekekből ötszáz-hatszáz itt Dunaújvárosban van elszállásolva, kollégiumokban. Hét helyen, az Arany iskolában, a Gárdonyiban, a Dózsában, az egyetemen, a Dunaújváros Sportcsarnok kistermében, a Vasváriban és a baracsi iskolában zajlanak a mérkőzések. Tegnap már az U12-es csoportban be is fejeződtek a küzdelmek. Első lett a DKKA, második a XVI. Ker. KMSE, 3. a Dorog, 4. a Szeged, 5. Szigetszentmiklós. Ebből is látszik: az országban milyen sok helyen zajlik színvonalas nevelő munka a kézilabda sportágban. És ezt mi is segítjük a kupával - mondta Csőregi László.

Ehhez már csak azt lehet hozzátenni, hogy az Üstökös Kupán dolgozó dunaújvárosi edzők, pedagógusok. szervezők, iskolák dolgozói, bárki, aki tett valamit ezért a rendezvényért megérdemli a köszönetet, az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!