Sport

2017.05.05. 19:10

Gyönyörű, csodás estével leptek meg minket a Kohász hölgyei

DUNAÚJVÁROS A közönséget nem lehet becsapni. Most is megérezte, nem hagyható ki a Dunaújváros - Ferencváros női kézilabda párharc.

Jankó Árpád

Az FTC Rail Cargo Hungaria ahhoz a Kohászhoz érkezett meg pénteken délután, amelyik most már hetek óta jó formában játszik. Viszont a Fradi a BL-ben elszenvedett két vereség miatt kisebb gödörbe jutott, legalább is ilyen hírek érkeztek a fővárosból. Egyszóval: kilencszáz hazai szurkoló gondolkodott úgy, hogy most talán meg lehet csípni a Ferencvárost, ha meg nem sikerül: játsszunk velük egy küzdelmes, jó mérkőzést.

Nagyszerűen kezdett a dunaújvárosi együttes. Az első nagyobb ovációt Csapó Kyra kapus kapta, aki a Fradi üres kapujába dobott gólt. Olyan lendülettel kézilabdáztak Kovács Annáék, hogy sokunk nem akart hinni a szemének. A Fradi vezetőedzője már a tizenötödik perctől cserélgette le a kezdőcsapat játékosait. Kereste a csapatát, mert már 8-3-ra vezetett a D. Kohász. Nagyon hamar felhangzott az Újváros! És csak néztünk egymásra: mi lesz itt? Az óriási hangulatban, vastaps is kísérte a hazai támadásokat, kőkeményen védekezett a hazai gárda, és labdaszerzést követően nagy tempóban rohant a Fradi kapuja felé. Ezt pedig általában góllal is fejezték be György László vezetőedző játékosai. A 28. percben már tízet számolt a hazai B-közép, mert 18-8-at mutatott a tábla. Erre nem nagyon emlékezhettek a fradista nézők.

Micijevic Camila Mészáros Rea fölé emelkedett, ahogy a Kohász is szárnyalt a földön maradt zöld sasok között Fotó: Ady Géza

Padlón hevert Európa egyik legjobb női kézilabdacsapata! Az első félidő pedig dunaújvárosi tízgólos előnynyel fejeződött be: 19-9. A szünetben azzal a gondolattal foglalkoztak a hazai szurkolók, hogy a Kohász a folytatásban képes-e továbbra is nagy elánnal támadni, s oroszlánként védekezni a kapuja előtt. Egyáltalán bírják-e majd erővel a következő harminc percet?

Nos a társalgás témája bizony aktuálissá vált, mert egy valamivel összeszedettebb Fradi jött ki az öltözőből. Bíró Blanka válogatott kapus is villogtatta tehetségét, a hazaiak pedig néhány abszolút ziccert is kihagytak. Lassan, szívósan jött fel az FTC (22-14). György László azonnal időt kért. A kézilabda roppant gyors játék, néhány perc alatt be lehet hozni komoly hátrányt is. A Ferencváros a második félidőben tizenhét perc alatt tíz gólt dobott. Ám ezen a mérkőzésen azokban a szakaszokban, amikor kisebb gödörbe került a csapat, mindig volt valaki, aki lelohasztotta egy-egy góllal a zöld-fehérek optimizmusát. Ezt tette Takács Dusmáta, majd Klujber Katrin szenzációs góljával. A közönség hajtotta a Kohász játékosait, György László pedig nagyszerű érzékkel pihentette kulcsjátékosait. Szalai Babett is szusszanhatott a kispadon négy percig, majd visszatérve a parkettára nagyszerű gólokat dobott. Pena azért kígyó mozdulatával bebújt a Kohász falába, és dobott gólt, de akkor meg jött Karnik Szabina és Kudor Kitti, ők találtak a kapuba. A dunaújvárosi publikum felállva üvöltött és biztatta kedvenceiket az utolsó percekben. Már csak öt perc volt vissza, és a dunaújvárosi csapat 29-22-re vezetett. Úgy látszott, itt már nincs mit keresnie a Ferencvárosnak, mert ezt a győzelmet a Kohász nem adja ki a kezéből. Így is történt a hazai szurkolók örömére. A végét jelentette a játéknak egy kiváló kínai figurából dobott Szalai Babett-találat: 33-24! Bravó! Ezzel a győzelemmel nagyon szépen ünnepelte a Kohász a Kézilabda Napját.

György László: - Extra teljesítményt nyújtottunk. Kivétel nélkül mindenki. Nemcsak győztünk, hanem szépen is játszottunk.

Elek Gábor: - Egy csodálatos év végén borzalmasan játszottunk. Gratulálok a dunaújvárosi csapatnak.

Dunaújvárosi Kohász - Ferencváros 33-24 (19-9)

Dunaújváros, 900 néző. Vezette: Bonifert, Oláh

 

Dunaújvárosi Kohász KA: Csapó 1 - Klujber 5, Kovács A., 12 (4), Cifra 1, Micijevic 4, Szalai 6, Rácz-Vincze . Csere: Pálinkás, Vártok (kapusok), Takács D. 2, Grosch, Molnár, Karnik 1, Kudor 1.
Vezetőedző: György László.

 

Ferencváros: Bíró - Lukács 1, Pena 5, Kovacsics 5 (3), Snelder 4, Jovanovic 2, Schatzl. Csere: Szikora (kapus), Szöllősi-Zácsik. Szarka, Szekeres, Mészáros 1, Mód, Faluvégi 3, Hornyák 3. Vezetőedző: Elek Gábor

 

Kiállítások: 12, illetve 14 perc.

 

Hétméteresek: 4/4, illetve 3/3.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!