Sport

2014.12.14. 21:35

Győzelem a junior vb nyitányán - Büntetőkkel, de megvertük a lengyeleket

A magyar junior jégkorong-válogatott vasárnap győzelemmel kezdett a divízió I/B-s világbajnokságon. A mieink a Dunaújvárosi Jégcsarnokban 1-0-ra verték Lengyelországot. A világbajnokság nyitómérkőzésén Japán 3-2-re legyőzte Franciaországot.

Agárdy Csaba

A vébén a magyar válogatott ellenfele először Lengyelország volt. A két csapatról tudni kell, hogy a lengyelek tavaly estek ki a divízió I/A-ból, míg a mieink ugyanekkor jutottak föl ebbe a csoportba a divízió II/A-ból. Vagyis egy évvel ezelőtt két osztálynyi különbség volt a két csapat között. Ez azonban ezen a mérkőzésen nem látszott meg.

A mérkőzés előtt tíz perccel még azt gondolhattuk volna, alig lesz néző a jégcsarnokban, hiszen nehezen gyülekeztek a szurkolók. A kezdésre azután az ülőhelyek szinte teljesen megteltek, és szemben a „B-közép” is szépen összejött. Számukra kellemetlen meglepetés volt, hogy eltűnt a dobfelszerelésük. Ennek ellenére jó volt a hangulat, márcsak azért is, mert mindkét csapat nagy erővel vetette magát a küzdelembe. Eleinte kicsit agresszívebbek voltak a lengyelek, de az első perctől kezdve a mieink voltak a támadóbbak. Az első tíz perc mezőnyjátékkal telt el helyzetek nélkül. Azután válogatottunk egyre nagyobb fölénybe került, több nagy helyzete is volt.

A magyar csapat rengeteget támadott, viszont a lengyelek nagyon megszervezték a védekezésüket. Hatvan perc után így nem született gól. Középen a magyar válogatott támadója, Mazzag Dániel (11). A mieink ötvenhétszer lőttek kapura, a lengyelek tizennyolcszor Fotó: Zsedrovits Enikő

Az emberelőnyt jól játszották, az utolsó öt perc pedig remek jégkorongot hozott. Ekkor már a lengyeleknek is voltak nagy lehetőségeik, de Arany a kapuban nagyszerű teljesítményt mutatott, remekül élt a játékkal, mindent fogott.

A második harmad forgatókönyve is hasonló volt, mint az elsőé. Ebben az időszakban is rengeteg magyar helyzet maradt ki. Az embernek az volt az érzése, hogy a mieink ezen a napon nem tudnak gólt szerezni. Végül ez be is következett, 0-0 lett a végeredmény. A hosszabbítás nem hozott döntést, sőt, csak a büntetők hatodik párja döntött a javunkra.

Hétfőn 16.30 órakor Franciaország ellen játszik csapatunk a világbajnokságon.

Magyarország – Lengyelország 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1200 néző. Vezette: Alerie (kanadai), Badyl (belorusz), Jucers (lett).
Magyarország: Arany – Hruby, Szaller, Erdélyi, Szabó K., Vincze – Stipsicz, Láday, Kocsis, Keresztury, Galló – Garat, Egyed, Reisz, Terbocs, Szabó D. – Vokla, Schmal, Mazzag, Hamvai, Tóth. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.
Lengyelország: Luba – Gazda, Jaskiewicz, Wronka, Sawicki, Nahunko – Krawczyk, Horzelski, Kisielewski, Fraszko, Krzemien – Wsol, Musiol, Wasinkski, Wanat, Malicki – Kafel, Jaworski, Goscinski, Skrodziuk, Sikora. Szövetségi kapitány: Tobjorn Johansson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!