Sport

2015.04.07. 14:54

Győzelemmel kezdte az idényt a Dunaújváros Gorillaz

Dunaújváros A papírformához híven könnyedén lépett át ellenfelén a húsvéti szezonnyitó mérkőzésen a Dunaújváros Gorillaz csapata.

Szabó Szabolcs

Kellemes húsvét vasárnap délutáni kikapcsolódásnak ígérkezett a magyar amerikai-football bajnokság McDavid Divízió I-es kiírásának szezonnyitó mérkőzése, amelyen a Dunaújváros Stadionban a házigazda Gorillaz a Tata Mustangs kollektíváját fogadta. A szezont beharangozó írásunkban már rögzítettük, hogy az újvárosi alakulat ezúttal is bajnoki trófea elhódításáért indul harcba. Ennek szellemében ideális első ellenfélnek tűnt az a Tata Mustangs, amely alakulat eddig mindig vesztesen hagyta el a gyepet Gorilláink ellenében. Az első félidőben rögtön erődemonstrációval kezdtek a hazaiak. A korábbi idények Gorillaz-taktikáját alkalmazva a masszív védelmi rendszeren rendre fennakadtak a tatai próbálkozások, míg a túloldalon a hazaiak szép és formás támadásoknak köszönhetően szorgalmasan gyűjtögették a pontokat. Tetemes előnnyel térhettek rövid pihenőre a Gorillák, a félidőben az eredményjelző 17-0-ás állást mutatott.

A folytatásban sem változott a játék képe, az Eagles kölcsönjátékosokkal megerősített Gorillák tovább szaporították a pontok számát, és bár a vendégek több veszélyes akciót vezettek, pontot nem sikerült termelniük. A vége 27-0, a hazaiak javára. A Gorillaz.hu oldalon így értékelték a nyitóderbit: – A futójáték helyenként jól működött, de még bőven van rajta mit csiszolni. Fel van adva ellenfeleinknek a lecke, bár a következőkben biztosan akad majd jóval komolyabb kihívás is az amúgy igen sportszerűen játszó Musztángoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!