Sport

2017.01.02. 22:40

Győzelemmel mutatkozott be a finn mester

Székesfehérvár - A Dunaújvárosi Acélbikák együttese hétfőn este a Fehérvári Titánok ellen léptek jégre idegenben. A cél az új vezetőedzővel a szezonbeli harmadik győzelem megszerzése volt.

Gallai Péter

Ugyanis, mint megírtuk: a DAB január elsejével vezetőedzőt cserélt, a kanadai Lee Gilbert helyett a finn Heikki Mälkiä ült le a kispadra, aki a vasárnapi edzésen mutatkozott be a csapatnak, s a tegnapi meccs volt a debütálása, ami abban bíztunk, egyben a csapat rossz szériáját is megtöri.

Hiszen az Acélbikák a múlt héten hosszabbítás után kikaptak a Galactól, majd pénteken 6-3-ra a Brassótól is. Utóbbi meccsen még szerelést húzott Brendon Pfeil is, részt vett a csapat évzáróján, ám másnap elköszönt a csapattól. Mint a klub honlapján közölték: Nem jött be neki az európai stílus . A felek közös megegyezéssel váltak el egymástól. Pfeil távozásával a hátvédsor tovább gyengült, a csapat hat bekkel volt kénytelen kiállni tegnap.

Jere Ölanderék megdolgoztak a három bajnoki pontért
Fotó: Ady Géza

Fehérvári Titánok - Dunaújvárosi Acélbikák 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)

DAB: Koitmaa - Ölander, Hruby, Azari 1 (1), Cseter, Dansereau 1 (1) - Lévai, Ladygin, Nagy, Becze, Kaskov 1 - Pál, Lencsés, Borbás, Léránt, Németh - Odnoga, Török, Török.

Az első gólra az 5. percig kellett várni, ekkor a MOL Liga kanadai táblázatát vezető Dansereau lőtt szépen a fehérvári kapuba. A játékrész vége előtt Kaskov lépett meg a védők elől, majd zárta góllal a támadást.

A második játékrész elején próbálták a fehérváriak nyomás alá helyezni ellenfelüket, emberelőnyben is voltak, és Koitmaanak is okoztak meleg pillanatokat, de a szépítő találatra a 30. percig várni kellett. Ekkor előnyben Vincze közeli lövése még kijött a kapusról, de az érkező Just már nem hibázott (1-2).

Ezt követően a jó iramú meccsen paprikás lett a hangulat, a 36. percben Szabó Krisztián könyökölte le Pált, aki az esés után a jégen maradt, mivel megsérült a térde. A támadón Lencsés rögvest revansot vett, bunyójuk végén mindketten végleges kiállítást kaptak. Pált pedig kórházba szállították kivizsgálásra. Az ötperces előnyből Azari talált be a harmad záró percében (1-3). A lefújás előtt Kaskov kapott az arcába ütést magas bot miatt, azonban a bírók nem látták és szankcionálták az esetet.

Az utolsó harmadban Kiss egy Koitmaaról kipattanó korongot tett be a kapuba, ám ezt követően több gól már nem esett, a DAB harmadszor is nyert a Titánok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!