Sport

2013.08.11. 22:00

Ha Balog Gáboron múlik, marad a Dunaferrben

Dunaújváros - Mindössze öt századdal maradt le a világbajnoki döntőről a vizes vb-n a Dunaferr-DVSI hátúszója, Balog Gábor, aki leginkább a nüansznyi különbség miatt volt bosszús.

Gallai Péter

Takács Krisztián után a másik dunaújvárosi résztvevővel, Balog Gáborral beszélgettünk a versenyről. Balogh 200 háton kilencedik helyen végzett. Honfitársa, Bernek Péter ütötte el a finálétól.

- Jó formában érkeztem Barcelonába, a felkészülés remekül végződött, az országos bajnokságon szinte minden számban, ahol elindultam, a legjobb időmet értem el. Itt az előfutamban nem kellett mindent kiadnom magamból, tudtam tartalékolni a folytatásra, ahol már tudom, mit rontottam el. A középdöntőben is jól alakult minden, egészen százharminc méterig, akkor azonban elmentem keresztbe, és a kötél mellé kerültem, amihez kicsit hozzá is értem, az itt lévő kezemmel nem tudtam maximálisan húzni. Ennek ellenére sikerült egyéni csúcsot elérnem, ami tizenhat századdal jobb, mint amit az olimpián mentem, amikor tizenegyedik lettem. Végül öt századdal Bernek Péter mögött lemaradva, kiszorultam a fináléból, ami szemmel szinte mérhetetlen. Lehet, én értem be előbb, de nem tudtam megfelelő erővel benyomni a panelt... Szerettem volna döntős lenni, de ehhez szerencse is kell, amiről Takács Krisztián tudna mesélni, nekem ez volt az első versenyem, amikor nüanszokkal maradtam le a döntőről. Aznap este még bánkódtam, nem is a helyezés bosszantott, hanem a különbség, lett volna köztünk inkább egy másodperc, s akkor nem szólok semmit. Ráadásul úgy értem célba, hogy nem fáradtam el totálisan. Szóval kicsit elvonultam, de másnap már a Barcelona focimeccsén voltam, ami nagy élményt jelentett.

Balog a világbajnokság után pihenőt kapott, ami idő alatt egy dolgot biztosan elkerül, az uszodát. Mint mondja, emészthetné még magát a történteken, de nem érdemes.

- Abban a pillanatban ez így alakult, én úsztam ott. Bár, ha ötödik vagyok, az is nagyjából csak nekem még nagyobb eredmény, hiszen Magyarországon az emberek jelentős része csak az érmeseket ismeri el. Ha osztályoznom kellene a felkészülést és a vb-t, akkor négyes alát adok magamnak. A döntő ért volna egy négyest, a pontszerző hely pedig ötöst. Egy biztos: látszik a fejlődésem, a Kovács József edzővel végzett munka, jönnek sorra az eredmények. Ismét elmondhatom, megérte a klubváltás, ennél jobb döntést nem is hozhattam volna, minthogy Dunaújvárosba igazoljak. A szerződésem év végéig szól, ha rajtam múlik, biztos maradok tovább is, nagyon jól érzem magam itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!