Sport

2015.11.18. 20:57

Ha egy üzlet beindul - Nagy szívvel játszva, ismét rangadót nyertek a lányok

Szentes - A bajnokság felsőházában a Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics női vízilabda együttese Szentesen játszott rangadót.

Gallai Péter

A két csapat közül a vendégek őrizhettek nem is olyan régi és kellemes emléket a szentesi uszodáról, hiszen a hétvégén itt vívták ki a házigazda legyőzésével a továbbjutást a kupadöntőbe. Nem mellesleg közel kétéves nyeretlenségi szériát szakítottak meg. A dunaújvárosiaknál egyébként még az edző is fürdődresszt húzott a találkozóra, na persze nem Mihók Attiláról van szó, hanem segítőjéről, Brávik Fruzsináról, aki a karmesteri pálcát is megkapta szerda estére, ugyanis Mihók mester piros lapja miatti eltiltását töltötte. A szezon előtt visszavonult center egyébként azért ugrott a medencébe, mert Somhegyi Noéminek reggel még 38 fokos láza volt, és erősen kérdéses volt a szereplése, de végül ő is tudta vállalni a játékot.

Szentes - DFVE 9-11 (3-4 2-2, 3-1, 1-4)

Szentes: Bolonyai Hevesi, Miskolczi, Kövér-Kis 3, Pengő, Bujka 3, Gémes 2. Csere: Mihály, Farkas, Kádár 1. Vezetőedző: Tóth László.

DFVE: Kasó Menczinger 1, Gurisatti 3, Szilágyi 3, Horváth 2, Garda, Vályi V. Csere: Barna (kapus), Somhegyi 1, Vályi F. Huszti D., Ziegler 1, Brezovszki. Játékosedző: Brávik Fruzsina.

Gól emberelőnyből: 16/4, illetve 10/2. Gól ötméteresből: 1/0, illetve 1/1.

Szilágyi Dorottya (2) három gólt szerzett szerdán este, az egyiket nagyon fontos pillanatban lőtte, az összecsapás végjátékában Fotó: Zsedrovits Enikő

Brávik Fruzsina így értékelte a Dunaújvárosi Hírlapnak a rangadót:

- A 16-10-es kiállítási arány ellenére is elképesztő szívvel, koncentráltsággal, valamint higgadsággal sikerült újra győznünk Szentesen. Ma különösen jó dunaújvárosinak lenni!

A lányok számára ezzel befejeződött a bajnokság idei szezonja, azonban még egy nagy feladat vár rájuk a jövő hétvégén: a Magyar Kupa négyesdöntője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!