Sport

2016.06.21. 15:55

Ha ténylegesen brutál a futásod

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték a népszerű Brutál Futást Nyáregyházán. Az újvárosi versenyzők is élménygazdag csomaggal tértek haza.

Szabó Szabolcs

- Gyermekkorom óta sportolok, ennek egyik kiegészítő tevékenysége a futás, ami egy amatőr bunyósnak alapmozgás - ad látleletet a felkészülésről a dunaújvárosi Cserni János, aki a mögöttünk hagyott hétvégén teljesítette a fentebb említett erőpróbát.

Cserni János és lánya a befutó után - kemény küzdelmek...

- Imádtam! A soros születésnapom után pár nappal álltam rajthoz, így nagyon is kíváncsian szemléltem, miként is teljesítek ezen az extrém távon. Első hallásra a 7 kilométeres össztáv nem tűnhet soknak, ám a sáros-vizes pálya és az akadályok sokasága igazi próbát jelent - vélekedik Cserni, aki a privát titkát is megosztotta lapunkkal: - Mindig is szerettem a kihívásokat és az erőpróbákat. Őszintén szólva ilyen pozitív sportélményem még nem volt, mint ezen a Brutál Futáson. Jó erőpróba volt, ám már készülök a következőre. Remek élmény, ha az ember egy kicsit mindig tovább és tovább pakolja a privát komfortzónáját. Nekem ez talán sikerült, valóban extrém körülmények között versenghettem - teszi hozzá Cserni, aki kifejtette:

- Örömömre több dunaújvárosi versenyzővel is találkoztam. A verseny során végig kiváló hangulat volt. Komoly kihívást jelentett a pálya, ám sikerült jól teljesíteni - tette hozzá Cserni, akit a jövőbeni célokról is kérdeztünk:

- Számomra ez egy maradandó élmény, ennek szellemében továbbra is készülünk a következő kihívásokra... ám annyit érdemes megjegyezni: a Brutál Furáson jövőre is ott leszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!