Sport

2017.07.09. 18:45

Hajdu és Slihoczki is világbajnoki résztvevő

SZOLNOK A felnőtt, U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnoki válogató vasárnap ért véget, amelyen a Dunaferr SE kenusai is derekasan kitettek magukért.

Gallai Péter

Aki az első kvalifikációs versenyt megnyerte, annak nem volt más dolga Szolnokon, „csak" annyi, hogy másodjára is behúzza az első helyet, ezzel pedig biztosan világbajnoki induló lehessen. Nos, ezt a feladatot a Dunaferr SE olimpikonja, Hajdu Jonatán tökéletesen teljesítette, hiszen a felnőtt mezőnyben mind C-1 200 méteren, mind Fekete Ádámmal C-2 200 méteren győzött, így ott lehet a csehországi versenyen. Hajdu később érdekelt volt a hosszabb távokon is, de rajta kívül Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf és Kiss Balázs minél jobb teljesítményéért is szoríthattunk. Szombaton az ifjúsági C-2 1000 méteres döntőben Slihoczki a lágymányosi Szőke Attilával indult harcba az első helyért.

A Slihoczki-Szőke páros végül amint az első válogatón, most is magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt és állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A dunaújvárosi Slihoczki Ádám (b3) és Szőke Attila párosa két aranyérmet szerzett az ifik mezőnyében Fotó: MKSZ/Kiss József

- A 200 egyes és páros szempontjából nyugodtan készülhetek az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra is, de a hét végén még hátravan három versenyszám és a hosszabb távokon is szeretnék előrébb kerülni - mondta Hajdu Jonatán a két aranyat hozó nyitányt követően. Ennek megfelelően a Dunaferr sportolója C-1 500 méteren bejutott a vasárnapi fináléba, csakúgy, mint Kiss Balázs. A futamot végül az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás nyerte meg, a csepeli versenyző mögött a három héttel ezelőtti, szegedi első fordulóban győztes Fekete Ádám érkezett be a második helyen, míg a harmadik Bodonyi András lett. Kiss hatodik, Hajdu hetedik helyen zárt. Az ifjúságiak mezőnyében Kollár Kristóf nyolcadikként zárt.

Hajdu Jonatán (középen) 200 méteren továbbra is verhetetlen, aranyérmet szerzett egyesben és párosban is annak ellenére, hogy elkezdett átállni a hosszabb távokra

A Slihoczki-Szőke duó C-2 500 méteren is bejutott a tegnapi döntőbe, ahol magabiztos győzelmet arattak. Így 1000 méter után ezen a távon is ott lesznek az ifi világbajnokságon. Ugyanebben a futamban érdekelt volt két rácalmási egység is, Bucsi Bálint és Horváth Benedek az ötödik, Bucsi Bence és Nagy Ivó Máté pedig a hatodik lett.

C-2 500 méteren a felnőttek között Hajdu a győri Khauttal egy helyet javított az első válogatóhoz képest, bronzérmet szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!