Sport

2017.07.07. 17:55

Hajdu ezúttal is a legjobb - Két számban nyert a Dunaferr kenusa

Pénteken már az első döntőket rendezték meg az ifi, U23-as és felnőtt világbajnoki kajak-kenu válogatón, amelyen a Dunaferr SE sportolói is érdekeltek voltak.

Gallai Péter

A Szolnokon zajló második kvalifikáción csütörtökön az elő- és középfutamokat rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A Dunaferr SE versenyzői remekül vették az első akadályokat, hiszen pénteken öt döntőben is érdekeltek voltak a klub kenusai.

C-1 férfi ifi 1000 méteren Slihoczki Ádám negyedik lett.

C-1 felnőtt férfi 1000 méteren az utánpótlás korú Kiss Balázs nem tudta megszorítani a legjobbakat, hatodikként ért célba.

C-1 200 méteren Hajdu Jonatán az első válogatóhoz hasonlóan most sem talált legyőzőre, Kiss Balázs éppen lemaradva a dobogóról, negyedik lett. Az ifik mezőnyében a nálánál idősebbek között Kollár Kristóf kilencedikként zárt ezen a távon.

C-2 200 méteren Hajdu Jonatán az újpesti Fekete Ádámmal rajtolt el abban a reményben, hogy dupláznak a válogatókon. Nos, a győri Lantos-Takács párosnak köszönhetően nagy csatában, de végül Hajduék most is behúzták az aranyérmet.

Csütörtökön rendezték meg a C-2 ifi 1000 méteres elő- és középfutamokat is, a friss Európa-bajnok Slihoczki Ádám - Szőke Attila egység magabiztosan, futamgyőztesként került a szombati fináléba. Ahol két, rácalmási egység is vetélytársuk lesz, a Bucsi Bálint, Horváth Benedek és a Bucsi Bence Nagy Ivó Máté alkotta duó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!