Sport

2017.06.18. 17:30

Hajdu Jonatán két futamban a legjobb

SZEGED A plovdivi Európa-bajnokság és a racicei világbajnokság volt a tét a hét végi szegedi kajak-kenu válogatóversenyen, amelyen a Dunaferr SE kenusai is érdekeltek voltak.

Gallai Péter

A sprintereknél szombaton férfi C-1 200 méteren Hajdu Jonatán konstans a győztes arcát mutatja, úgy tűnik, jó időre kibérelte magának a dobogó legfelső fokát.

- Azért tudok nyerni, mert bennem vannak az előző évek, amikor nagyon sokat készültünk 200-ra, hiszen az volt a fő számom. A taktika a megszokott volt, a rajtot miunél jobban elkapni, utána pedig tartani az előnyt. Az elején Lantos Ádám nagyon jól ment mellettem, jó versenyt futottunk egymással - mondta a Dunaferr fiatalja.

- Most nagyrészt ötszáz méterre készülök, és végzek ezres munkát is, de a verseny előtti másfél hét a kétszázról szólt. Az a cél, hogy megtartsuk a kétszáz métert is, s mellé pakoljuk be a többi számot a zsákba - tette hozzá.

Hajdu vasárnap a kétszáz párost is hibátlanul teljesítette, itt az újpesti Fekete Ádám párjaként végzett az élen. Viszont az egyesek 500 méterén társával harcolt az első helyért, amelyet végül Fekete nyert meg Hajdu előtt.

A dunaújvárosi Hajdu (középen) továbbra is legyőzhetetlen 200 méteren Fotó: MKKSZ/Szalmás Péter

A férfi kenusok C-2 500 méteres döntőjében gyakorlatilag megismétlődött az 1000 méteres finálé forgatókönyve, vagyis Korisánszky Dávid és Mike Róbert ezúttal sem talált legyőzőre, Sarudi Pál és Fekete Ádám a második, Vasbányai Henrik és Kiss Tamás a harmadik helyen zárt. Hajdu Jonatán a győri Khaut Kristóffal negyedikként ért be a célba, azaz itt nem sikerült dobogóra állniuk, de tudni kell, hogy a párosuk nemrég állt újra össze, nem sokat gyakoroltak együtt.

A szintén Dunaferr versenyző, Kovács Máté C-2 1000 méteren ötödik lett a közgépes Csiga Martinnal. Kiss Balázs a győri Balla Leventével nem jutott be a fináléba, s ez nem sikerült Kissnek C-1 500 méteren sem, ahol Kovács Mátét a középdöntőben kizárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!