Sport

2015.07.19. 08:23

Hajdu Jonatán is vb-induló

Szolnok - Az első világbajnoki válogató után szombaton a másodikon is nagy fölénnyel nyert a kenu egyesek kétszáz méteres távján Hajdu Jonatán a Dunaferr SE versenyzője, ami azt jelenti, hogy ő lehet ott a milánói versenyen.

Gallai Péter

Ami dunaújvárosi szempontból a hétvége legfontosabb eseménye volt: C-1 200 méteren a szegedi viadalhoz hasonlóan Molnár Gergely tanítványa, Hajdu Jonatán győzött Lantos Ádám és a C-2 1000 méter világbajnoki indulója, Vasbányai Henrik előtt.

A dunaújvárosi sprinter egy hajót vert a mezőny többi tagjára

- Éreztem Lantit és Henriket, hogy jönnek mellettem, és nem azért engedtem ki a végén, mert úgy gondoltam, hogy megtehetem, hanem azért, mert nagyon elfáradtam az utolsó méterekre. Az a legfontosabb, már az előfutamoktól kezdve maximálisan odatettem magam, hogy ezt a világbajnokságon is hozni tudjam, mert jelenleg a kilencedik-tizedik helyen vagyok a rangsorban az Európa Játékok alapján, ahol kicsit elrontottam a döntőt, de abból tanulva remélem a világbajnokságon már előbbre léphetek - magyarázta a Dunaferr versenyzője. Oláh Tamás, Vasbányai trénere Hajduról is beszélt: - Ezt a távot neki találták ki, már ifi korától lehetett látni, hogy nagyon gyors versenyző. Benne látom azt, aki kétszázon hosszabb távon megoldja a magyar kenu sport helyzetét.

A szintén dunaújvárosi, de már szeged színekben versenyző Kárász Anna az 500 egyes sikere után 200 méteren is legyőzte az olimpiai bajnok Kozák Danutát, így ebben a számban szinte biztos, hogy lesz szétlövés hétfőn..

- Pedig reggel egy kicsit elcsúszott a napom, későn szálltam vízre, de úgy látszik kétszáz méteren ez nem rossz taktika, mert egyrészt felpörgetett, ugyanakkor nyugodt is voltam. Az első válogató tapasztalatai után most nagyon koncentráltam a rajtra, ami szerintem nagyon jól sikerült és végig jó csapásszámmal tudtam menni. A célban nem éreztem, hogy én nyertem, a kétszáz méter ebből a szempontból mindig csalóka, de nagyon örülök, hogy megvan ez a győzelem. A szétlövésre nagyon jó érzésekkel készülődök, nincs bennem stressz, inkább ajándékként fogom fel a lehetőséget, és bízom benne, hogy újra sikerül majd győznöm - mondta Kárász Anna.

Férfi C-1 1000 méteren Ludasi Róbert tanítványa, Kiss Tamás lett az első (ebben a számban a védettséget élvező Vajda Attila szerepel Milánóban) Sarudi Pál és Varga Dávid előtt, s ezzel a sikerrel ő is bekerülhetett a Milánóban szereplő kenu négyesbe.

- Az utolsó száz méteren már csak a szívem vitt előre. Nagyon nehéz év van mögöttem, és ez volt az egyetlen esélyem, hogy bekerülhessek a csapathajóba. Éreztem, hogy a végén Sarudi Pali jön fel rám, maximum tíz centi maradt az előnyömből. Ebben az idényben egészségi gondjaim miatt voltak nagy mélypontjaim, kedden úgy nézett ki, hogy nem fogok tudni ezen a versenyen indulni, de szerencsére megkaptam a sportorvosi engedélyt, és éltem a lehetőséggel - mondta Kiss Tamás.

Férfi K-2 200-on Tótka Sándor és Molnár Péter párosa duplázott, így ők is rajthoz állhatnak a vb-n.

Molnár Péter: - Az igazság az, hogy jól mentünk, de pont most éreztem egy kis bizonytalanságot. A pénteki előfutamban maximumon evezett száz méter után volt rá lehetőségünk, hogy egy kicsit lazábbra vegyük a második százat.

A női kajak párosoknál 1000 méteren is eldőlt, ki versenyezhet a világbajnokságon. Az első felvonást a szolnokiak duója, Sarudi Alíz és Bodonyi Dóra nyerte meg és most, a második válogatón sem férhetett kétség a sikerükhöz, több mint egy hajóval utasították maguk mögé Malcsiner Eszter és Braun Boróka, valamint a Lucz Noémi, Szénási Zsófia kettőst. Jó pályát mentünk, igaz, a rajtban maradt egy kicsi értékelt Bodonyi.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!