Sport

2017.06.27. 16:50

Hajdu Jonatán két számban indulhat az Eb-n

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta az Európa-bajnoki csapat névsorát, amelyben helyet kapott a Dunaferr SE olimpikonja, Hajdu Jonatán.

Gallai Péter

Mondjuk a dunaújvárosi kenus esetében is inkább csak formalitás volt a hétfő esti döntés, ugyanis a válogatási elvek alapján a kvalifikációs szegedi versenyen győztesek indulhattak a plovdivi kontinensbajnokságon. Hüttner Csaba szövetségi kapitány csapatába így nagyrészt az első szegedi válogatót megnyerő versenyzők kerültek be, a nőknél azonban az időrend miatt három egységen is változtatni kellett. Hajdu Jonatán a július 14. és 16. között rendezendő kontinenstornán C-1 200 méter mellett C-2 200 méteren állhat rajthoz, utóbbi távon az újpesti Fekete Ádám társaságában.

Arról pedig, hogy mire számíthatunk a válogatottól, Hüttner Csaba a szövetség honlapján így nyilatkozott:

- Az Európa-bajnokságon nincsenek elvárások, mert a második válogatót követően úgymond lendületből érkezik majd csapatunk. A forma nyilván meglesz, de ez a verseny csak egy állomást jelent a világbajnokság felé vezető úton, Racicében szeretnénk csúcsformában szerepelni. A válogatottunk változáson megy át, fiataljaink beleerősödtek a felnőtt mezőnybe, ugyanakkor több rutinos versenyzőre is számíthatunk. A sportágunk erejét, színvonalát mutatja, hogy az első válogatón több olimpiai és világbajnoknak nem sikerült kvalifikációt szerezni. Bízom benne, hogy az Európa-bajnoki szereplésünk ad majd olyan képet, amelynek köszönhetően négyesben és párosban is lezárható a válogatás, és versenyzőink már a világbajnoki felkészülésre koncentrálhatnak - tette hozzá a kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!