Sport

2017.05.28. 19:25

Hajdu Jonatán kitett magáért

SZEGED - Nagy csatában lemaradva a dobogóról, végül negyedik helyen végzett vasárnap C-1 200 méteren a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán a hazai rendezésű, második világkupa futamon.

Gallai Péter

Hajdu Jonatán a szombati középfutamában óriási pályát ment, így elsőként - a cseh Martin Fuksa, valamint az iráni Adel Mojallalimoghadam előtt - került be a vasárnapi fináléba, ahol az ötös pályán világbajnoki erősségű mezőnyben próbált meg minél jobb eredményt elérni.

A Dunaferr SE húszéves versenyzője jól kapta el a rajtot, Fuksával ketten vezettek az elején, ám a befutóra a többiek is feljöttek rájuk, illetve meg is előzték őket, Hajdu végül nagyon szoros küzdelemben a negyedik helyen ért be a célba, a harmadik orosz Ivan Shtiltől mindössze két tized másodpercre lemaradva.

Hajdu Jonatán negyedikként ér célba a férfi kenu egyesek 200 méteres döntőjében

- Nem sikerült a legjobb pályát mennem, a végére nem úgy jött ki a lépés, mint előtte terveztem, a kelleténél jobban elfáradtam. Szerettem volna dobogóra állni, bár így is legjobb eredményemet szereztem meg ezen a távon. Bár idén ugye nem ez lesz a fő számom, hanem az ötszáz méter, de ezt is megtartom még - értékelt a dunaújvárosi kenus.

Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány is nyilatkozott Jonatánról, akinek azért kell váltania, mert a C-1 200 méter lekerült az olimpiai műsorról. - Szerintem más távokon is fog tudni bizonyítani, hihetetlen tehetséges versenyzőről beszélünk. Most Szegeden hajszál híján nem került dobogóra. Az ifi U23-as világbajnokságon ezt a számot megrendezik, még nem tudjuk, hogy ezen, vagy a felnőtt vb-n áll rajthoz, ezt Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitánnyal egyeztetve döntjük majd el.

Ami pedig az 51 tagú magyar csapat szereplését illeti a 66 nemzetet felvonultató mezőnyben, a mieink hét arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel zárták a hét végét, ezzel az öt elsőségig jutó oroszok előtt az éremtáblázat élén végeztünk. Emellett a paraversenyek során is szereztünk egy érmet: Suba Róbert - még pénteken - ezüstérmes lett a KL1-es kategóriában.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!