Sport

2013.11.24. 19:22

Hajdu Jonatán lett az év ifi kenusa

Dunaújváros - A Magyar Kajak Kenu Szövetség a múlt héten tartotta évzáró összejövetelét, amelyen díjazták az esztendő legjobbjait, és köszöntötték az elmúlt ötven év legjobbjait is.

Gallai Péter

Idén a generációk találkozóját tartotta meg a szövetség, amely a Hajógyári-szigetre invitálta meg nem csak 2013 hőseit, legjobb felnőtt-, ifjúsági- és serdülő versenyzőit, hanem az elmúlt ötven év kiválóságait is, akiknek munkáját, eredményét emléklappal köszönte meg. Így olimpiai, világ- és Európa-bajnokok hada jelent meg a színpompás ünnepségen, amelyen szó esett a dicső jelenről (69 arany-, 42 ezüst- és 51 bronzérmet lapátoltak össze az idén sportolóink) és a fényes múltról is. Az emléklapot kapott sportolók között ott volt a Dunaferr SE-t erősítő Vass András, aki idén lett világbajnoki harmadik a kenu négyessel, és a kétszeres világbajnok, Malomsoki Sándor is ebben az elismerésben részesült.

A dunaújvárosi Hajdu Jonatán (jobbról a második) is kategóriagyőztes lett eredményei alapján. Fotó: MKKSZ

Persze 2013 legjobb versenyzőit is kitüntették, számunkra legörömtelibb, hogy az év utánpótlás ifi kenusa a Dunaferr SE klasszisa, Hajdu Jonatán lett, aki 2013-ban szó szerint letarolta a világot. 2008 után, amikor Vass András érdemelte ki ezt az elismerést, ismét dunaújvárosi hódította el a címet.

Az év legjobbjai, gyorsasági szakág

Női kajak: Kozák Danuta. Férfi kajak: Dombvári Bence. Férfi kenu: Vasbányai Henrik. Női kenus: Lakatos Zsanett. Edző: Oláh Tamás. Férfi paralimpikon: Bencze János. Női paralimpikon: Váczi Anita. Maraton szakág. Női kajak: Csay Renáta. Férfi kajak: Noé Bálint/Noé Milán. Kenu: Kövér Márton.

Utánpótlás.

Ifjúsági női kajak: Takács Tamara. Ifjúsági férfi kajak: Birkás Balázs. Ifjúsági férfi kenu: Hajdu Jonatán. Utánpótlás edző: Varga Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!