Sport

2016.05.13. 19:54

Hajdu Jonatán: Rió egy lépéssel közelebb került

Szeged – Az első olimpiai kajak-kenu válogató pénteki versenynapján két Dunaferr SE versenyzőnek is szoríthattunk C-1 200 méteren.

Gallai Péter

A tegnap délelőtti 200 méteres előfutamok során a Dunaferr SE felnőtt sprinterei, Kiss Balázs és Hajdu Jonatán az első előfutamban álltak rajthoz, és előbbi elsőként, utóbbi másodikként jutott a verseny utolsó napjának délutáni döntőjébe. Amelynek bemelegítése során jégeső és szél nehezítette a vízre szállók dolgát...

Majd a finálé azután elképesztő izgalmakat hozott, hiszen a tavalyi, riói tesztverseny után megbetegedő, a felkészülést éppen ezért három hónappal később kezdő dunaújvárosi Hajdu Jonatán – a világbajnokságon ő szerezte meg Magyarországnak erre a távra a kvótát – és Nagy Péter között mindössze 18 századmásodperc döntött előbbi versenyző javára.

– Csak a célba érkezés után érzékeltem, hogy Peti ennyire közel volta hozzám, nem is tudtam eldönteni, hogy melyikünk nyert. Előtte a bemelegítésnél átgondoltam, hogy mit szeretnék csinálni a döntőben és végül kilencven százalékban meg is tudtam valósítani azt. Nem vagyok jó formában, így nem a helyezésre, hanem arra törekedtem, hogy jó pályát menjek és ennek meg is lett a gyümölcse – mondta a versenyt követően Hajdu Jonatán, aki jövő hétvégén szintén próbára teszi magát a duisburgi nemzetközi mezőnyben.Kiss Balázs a futamban végül az előkelő negyedik helyen futott be a célba, ahhoz képest, hogy tavaly nem tudott döntős lenni, ez hatalmas előrelépést jelent. Arról nem is beszélve, hogy élete eddigi legjobb időeredményét produkálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!