Sport

2013.08.04. 20:30

Hajdu Jonatán vb győztes!

Welland – A kenu kettesek között világbajnoki címet szerzett a hétvégén a Dunaferr SE ifjúsági versenyzője, Hajdu Jonatán.

Gallai Péter

Az U23-as és ifjúsági vb-nek csütörtöktől vasárnapig Kanada ad otthont. A viadalon népes magyar küldöttség vett részt, amelynek a dunaújvárosi kenus, Hajdu Jonatán is tagja. Utánpótlás versenyzőink remekül kezdték meg szereplésüket: a szombati döntők során négy arany-, két ezüst- és egy bronzérem lett a mérleg. Az egyik elsőség az ifi C-2 1000 méteren született, ahol Hajdu Jonatán a győri Khaut Kristóffal nem talált legyőzőre, amivel világbajnoki címet szereztek. Hajdu C-1 200 méteren érdekelt még a vb-n.

Hüttner Csaba kapitány nem győzte dicsérni a csapatot, külön kiemelve Hajduék produkcióját: – Le a kalappal az ifik előtt, akik valóban magasan a mezőny fölé nőttek. Élmény volt nézni a fiatalok evezését, a Khaut–Hajdu páros is igazán érett versenyzéssel lett aranyérmes, és női négyesünk is mozdulatról mozdulatra betartotta és véghez vitte mindazt, amit a parton kértünk tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!