Sport

2013.07.07. 22:00

Kajak-kenu: Hajdu két számban is vb-induló lett

Szeged - Sikeresen szerepeltek a hétvégén a Dunaferr SE versenyzői a kajak-kenu válogatón. Hajdu Jonathán világbajnoki résztvevő lett.

Gallai Péter

Péntektől vasárnapig rendezték meg a Maty-éren a kajak-kenu Vidékbajnokságot, ami egyben ifi és U23-as világbajnoki válogató is volt. Mindkettőben érdekeltek voltak a Dunaferr SE versenyzői.

Értelemszerűen a népesebb dunaújvárosi küldöttség a Vidékbajnokságon lapátolt, ahol felnőtt, ifi, serdülő, kölyök és gyerek korosztályban vetélkedtek egymással az indulók. A DH elsőként a vb-válogatóról számol be, a bajnokság eredményeit később olvashatják.

A kanadai megmérettetésre egyéni és páros távokon rendezték meg a második kvalifikációt Szegeden, a négyes hajókat az itt mutatott produkciók alapján állítja majd össze a szövetségi kapitány. Az U23-as mezőnyben, C-1 1000 méteren Náhlich Csaba nem jutott döntőbe, ellenben ez sikerült Vass Andrásnak, aki végül Korisánszky Dávid mögött a második helyen ért célba. C-1 200 méteren Vass és Náhlich a középfutamban búcsúzott, az ifista korú Horváth Máté Sebetyén viszont másodikként került be a fináléba. A legjobbak futamában végül harmadik helyen ért célba a poznani ifi Eb-n párosban ezüstérmet szerző dunaújvárosi kenus.

Az ifik C-1 1000 méterét a győri Khaut Kristóf nyerte meg, második a dunaújvárosi Kiss Balázs lett. Klubtársa, Kovács András az előfutamból nem jutott tovább. C-1 200 méteren az ifjúsági Európa-bajnok, Hajdu Jonatán nem talált legyőzőre a második válogatón sem, így készülhet Kanadába. Mögötte két másodperc hátránnyal Kiss Balázs ért be a célba. Hajdu C-2 1000 méteren is világbajnoki induló lett, miután Khaut Kristóffal ezt a távot is az első helyen fejezték be, öt másodpercet verve a második győri hajóra. A dunaferres Kiss és Kovács alkotta kettős az ötödik, Horváth M. és Duró József (VVSI) egysége pedig a hatodik helyen zárt. A lány kajakosok között K-2 500 méteren a Pető Réka, Kiss Roberta duó próbálkozott, akik végül a döntőben kilencedikek lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!