Sport

2014.07.18. 19:35

Hajdu kétszeres vb győztes lehet

Szeged - Szombaton délre eldől, hogy a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán kétszeres világbajnoknak mondhatja-e magát.

Gallai Péter

A dunaújvárosi sportoló szombaton 9.41 órakor C-1 1000 méteren, míg 11.25 órakor C-2 1000 méteren áll rajthoz a szegedi Maty-éren, miután mindkét számban sikerült bekerülnie a fináléba. Bár az egyes, mint tegnap megírtuk, csupán tizenkét ezreden múlt, ennyivel lett a középfutam utolsó továbbjutója.

Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány meg is jegyezte: Hajdu Jonatán okozott némi fejfájást, remek rajt után visszaállt egy neki jóleső iramra és csak a finisben vette észre, hogy már csak negyedik, akkor rákapcsolt s így nagy nehezen sikerült magát a döntőbe kvalifikálnia.

Molnár Gergely tanítványa tegnap C-1 200 méteren kezdte meg szereplését az előfutamban és alaposan orvosolta csütörtöki megingását a dunaújvárosiak nagy tehetsége, magabiztosan lapátolt be a szombati középfutamba.

Kárász Anna Dunaújvárosból indulva szerezhet vb elsőséget (Fotó: MKKSZ)

A hazai rendezésű világbajnokság egyik kiemelkedő szereplője az U23-as mezőnyben az a Kárász Anna, aki a Dunaferr SE-ben nevelkedett és tanulmányai miatt igazolt át a Szegedhez. A dunaújvárosi származású lány esetében nagy kérdés volt milyen formában lesz K-1 500 méteren. A szám esélyese ugyanis az elmúlt napokban torokgyulladással küzdött, ennek ellenére jó pályát ment már az előfutamban, a középfutamban pedig nagyot repesztve győzött. Amennyiben sikerül teljesen felgyógyulnia vasárnapig, akkor nehéz lesz őt megállítania az ellenfeleknek.

- Pénteken szedek utoljára antibiotikumot, a torkom már rendben van, csak a gyógyszer kissé legyengített az elmúlt napokban - mondta Kárász Anna. Úgy gondolom, hogy vasárnapra sikerül jó formába kerülnöm és akkor meglehet a győzelem tette hozzá.

A pénteki versenynapon száz százalékos teljesítmény nyújtott a magyar válogatott, ennek megfelelően Hüttner Csaba elégedetten értékelte a látottakat: Mindenki továbbjutott, nagyon pozitív a nap képe. Ma a 200-as középfutamokból is esélyes, hogy minden versenyzőnk döntőbe kerül. A négyesek is nagyon jól szerepeltek mindkét távon. Egyelőre szerencsére nincs lyukas pontja a csapatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!