Hamarosan rajtol a vizes világbajnokság

2017. július 10., 18:10 szerző: Napló
komment
A The Four Stúdió ruháit csodálhatják meg majd nézők milliói világszerte a vizes világbajnokság díjátadó ceremóniáin. A ruhákat bemutató sajtóeseményen Sós Csaba, a Magyar Úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, végleges a hazai úszókeret, mind a 42 versenyszámban rajtkőre áll magyar versenyző.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Néhány nap múlva, július 14-én kezdetét veszi hazánk eddigi történelmének legnagyobb sporteseménye - emelte ki Szántó Éva, a Bp. 2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a társaság sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a 2017. július 14-30-a között sorra kerülő verseny és az azt követő masters- világbajnokság egyike a világ három legnagyobb sporteseményének, hatalmas sportdiplomáciai siker tehát, hogy ennek a rendkívül rangos sporteseménynek Budapest és Balatonfüred adhat otthont. A verseny kiemelkedő lehetőséget biztosít hazánk számára, hogy a világ figyelmét Magyarország felé irányítsa. Az ügyvezető igazgató rámutatott, a Nemzetközi Úszószövetség becsült adatai alapján a megmérettetéseket közel 350 000 néző követi majd a helyszíneken és milliók a tv- képernyők előtt világszerte. Idén júliusban és augusztusban a tavaly nyári adatokhoz képest közel 25 százalékkal nő majd a budapesti szálláshelyek árbevétele.

Szántó Éva hozzátette, 2015-ben Kazanban 3 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek sportolóink, s reméli, hazai pályán a szurkolók előtt sikerül megismételni ezt a remek eredményt.

A sajtóeseményen sor került a világbajnokság díjátadó és hoszteszruháinak bemutatójára is. Szántó Éva elmondta, a ruhák tervezésére a szervezők a Design Terminállal együttműködésben írtak ki pályázatot. Számos fiatal magyar tervező munkái közül végül a The Four stúdió alkotásait választották ki.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón elmondta, ritka pillanatnak lehetnek tanúi mindazok, akik figyelemmel követik az úszóversenyeket, hiszen a hazai keretben múlt, jelen és jövő egymással is versenyez majd. Kiemelte, olyan szerencsés helyzetben van a hazai úszó-sport, hogy az elmúlt 10-15 évben számos érmet nyerő magyar úszók együtt versenyeznek azokkal, akik a remények szerint majd a kö-vetkező 10-15 évben teszik ugyanezt. Hangsúlyozta, minden feltétel adott volt a jó felkészüléshez, de a magyar csapat eredményeit illetően nem érdemes jóslásokba bocsátkozni, hiszen a világ számos nemzete volt már képes olimpiai vagy világbajnokot adni a sportágnak, kiélezettek a versenyek, ahol apró benyúlásokon múlhat egy-egy érem sorsa.

A szövetségi kapitány elmondta, az úszókeret végleges, mind a 42 versenyszámban indul magyar úszó, beleértve a nyolc váltót is. Hosszú Katinka szereplését illetően kiemelte, bár Katinka eldöntötte, mely számokban szeretne rajtkőre állni, lehetősége van a versenysorozat alatt is változtatni a korábbi döntésén.

Napló

2017. július 10., 18:10 szerző: Napló

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...