Harmadik és első a csapat - Somogyi Szabolcs örülne, ha egyre több szurkolója lenne a csapatunknak

2017. június 07., 09:00 szerző: Jankó Árpád fotós: Zsedrovits Enikő
komment
RÁCALMÁS - A megyei kézilabda-bajnokságban szereplő rácalmási férficsapat furcsa helyzetbe került a közelmúltban. Egyesítették Veszprém és Fejér megye csapatait egy bajnokságban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Így adódott az a helyzet, hogy a rácalmási kézilabdacsapat harmadik helyen végzett az összevont bajnokságban, ám Fejér megyében kupát érdemlő első helyet szerezte meg. Ennek a szép sikernek egyik fontos szereplője Somogyi Szabolcs, aki jelenleg a csapat játékosa, csapatkapitánya.

- De dolgoztam a csapat mellett edzőként is 2015 őszétől 2017 februárjáig. Utána átadtam az edzői feladatokat Sós Rolandnak, aki komoly rutinnal rendelkezik. Számomra túl sok volt a játékos és az edzői szerep együtt, és én még játszani szeretnék sokáig. A váltásban természetesen megegyeztem Rolanddal. Ez a feladatmegosztás pedig az eredményeinket tekintve is bevált. Én pedig irányítóként és balátlövőként játszom a csapatban.

Azért volt komolyabb gondjuk is a közelmúltban...

- Nagyon kevés játékosunk volt. Sokan máshol dolgoztak, így a létszámhiány miatt majdnem szétestünk. Rendkívül kis létszámmal dolgoztunk. Nyilván különlegesen jó eredményre ilyen összetétellel nem számíthattunk. Később viszont, 2016 tavaszán feljöttünk a hetedik helyre, mert jöttek játékosok. Jöttek a DAC csapatából, voltak olyanok, akik visszatértek hozzánk, akik már előtte abbahagyták a kézilabdázást... Akkor voltam én a csapat edzője. Nagyon jó közösség alakult ki, és ezzel a csapattal értük el a mostani sikeres végeredményt. Az összevont Veszprém-Fejér bajnokság nagyon erős, színvonalas volt, komoly csapatok vívtak nagy csatákat.

Hogyan jellemezné csapatkapitányként a Rácalmás játékoskeretét, magát a játékukat?

- Az állományunkban több dunaújvárosi játékos is szerepel, huszonöt-harmincöt év közötti a keretünk. Technikailag jól képzettek, fizikai állapotuk is rendben van. Amiben azért lehetne fejlődnünk az a csapat játéka, a játékosok közötti játékkapcsolatok, az együttműködés. Sajnos, ahogy a többi kis csapat, mi is érezzük a hátrányát annak, hogy alacsony az edzéslátogatás színvonala, de hát mindenkinek van munkahelye. Ott is helyt kell állni. Kevés rendszeresen edző, gyakorló játékossal pedig nagyon nehéz technikai gyakorlatokat elvégezni, ezért inkább az egyéni képzést tartjuk fontosnak.

Továbbra is a dunaújvárosi Arany János iskola tornatermében játszanak, edzenek. Ám épül Rácalmás tornacsarnoka. Előbb lesz kész, mint a dunaújvárosi csarnok...

- Jövőre elkészül a csarnokunk, amit nemcsak mi, hanem az iskolák is használhatnak majd, és egyéb rendezvényre is igénybe lehet venni. Tágas, háromezer nézőt befogadó csarnok lesz, korszerűen berendezve. Már nagyon várjuk.

Milyen terveket dédelget a rácalmási csapat?

- Indulhatnánk az NB II-ben, de nem élünk ezzel a lehetőséggel az anyagi terhelés miatt. Például indulásunk esetén máris kötelező lenne ifjúsági csapatot is szervezni, indítani a bajnokságban. Kellene még több fiatal, új játékos. Ez nagy ugrást jelentene a fejlődésünkben. Egy évig még biztosan az Arany iskolában játszunk. És maradunk a Veszprém-Fejér megyei bajnokságban. Nekem, csapatkapitánynak pedig az a feladatom, hogy a jó közösségi érzést, hangulatot továbbra is megteremtsem. Sokat kell utaznunk, de az egyesület ennek az anyagi terheit átvállalta. Azt is szeretném, ha egyre több szurkolója, nézője lenne a csapatunknak.

Jankó Árpád

2017. június 07., 09:00 szerző: Jankó Árpád fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...