Sport

2014.06.25. 15:03

Harmadszor birkóztak a Gurics Kupáért

A Dunaferr SE birkózói június elején két versenyen is bizonyították a felkészültségüket. Köztük volt a dunaújvárosi rendezésű Gurics György emlékverseny, a Gurics Kupa.

Agárdy Csaba

Csepelen július elsején rendezték meg a II. Baracsi Imre emlékversenyt. A 2013-ban a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési koncepciója szerint kijelölt tíznagycentrum (amelynek egyike a Dunaferr SE birkózó szakosztálya) számára az indulás kötelező volt. A csapatbajnoki rendszerben lebonyolított viadalon több mint száz birkózópalánta lépett szőnyegre. A Dunaferr SE a tizen egy csapat közül a hetedik helyen végzett. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Veres-Kovács Ádám és Bara Edvárd.

Június 7-én rendezte meg a Dunaferr SE az Arany János Általános Iskolában a Gurics Kupát. A centrumversenyen a Dunaferr SE régiójához tartozó szakosztályok (Honvéd Szondi SE, Veszprémi Centrum SE, Enying VSE, Gurics SE, Berhidai SE, Kalocsai SE) mellett meghívást kapott a Pécs és a Tatabánya birkózó-szakosztálya is. A gyermekkel párhuzamosan a veterán korosztály részére is meghirdették a versenyt. A megmérettetésen összesen százhúsz sportoló lépett szőnyegre. A verseny célja elsősorban a kezdő gyerekek részére élményszerzés, valamint tapasztalatgyűjtés volt, a veteránok számára pedig az augusztusi világbajnokságra való felkészülés. Az érmek mellett számos tiszteletdíjat osztottak ki szervezők, amelyeket Vári István, Hertelendi Dávid, Gábris Lajos, Pukánszky Tibor és Gurics Attila családja ajánlott fel. A gyermekek a versenyen elfogyaszthattak egy nagy láda almát, amelyet Sramó József egykori birkózó ajánlott fel.

Eredmények, diák korcsoport.

32 kg: 1. Mezei Kristóf..., 3. Futó Arnold ésKovács Máté.
35 kg: 2. Sebestyén Flórián.
38 kg „A”: 2. Virág Márk, 3. Sipos Attila és Somogyi Attila.
38 kg „B”: 2. Bara Edvárd, 3. hely Ignácz Viktor és Bálint Zoltán
42 kg „B”: 3. Pintér Ádám és Fenyővári Krisztián
46 kg: 2. Farkas Balázs
50 kg: 2. Miklós Dániel..., 5. Kovács Olivér és Kovács Marcell.

Veteránok.

„A” korcsoport 76 kg, 2. Szabó Miklós. 85 kg: 1. Dudás György. 130 kg: 1. Papp Gyula
„B” korcsoport, 69 kg: 1. Mátyás Gábor. 97 kg: 1. Tolnai Zsolt
„C” korcsoport, 78 kg: 1. Molnár József.
„D” korcsoport, 130 kg: 1. Király Ferenc
„E” korcsoport, 69 kg: 1. Deli Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!