Sport

2016.09.27. 19:15

A szerbajnokság után irány a torna Világ Kupa

Dunaújváros - Az olimpia után rövid eseménytelenség volt jellemző a magyar tornára. De az már véget ért. A magyar női és férfi mezőny szombaton és vasárnap a tornaszerekhez állt.

Jankó Árpád

A hét végén tartották meg szerbajnokságot, amelyen a magyar torna krémje részt vett. Férfiak és nők, felnőttek és juniorok vetélkedtek az érmekért. A Dunaferr SE három tornásszal indult a versenyen. A felnőtt Kovács Zsófia két szeren, felemás korláton és gerendán, és két junior tornászunk, Jakab Noémi, valamint Halász Dóra Szimonetta. Noémi kihagyta az ugrást, Szimonetta viszont mind a négy szeren versenyzett.

A felnőtt olimpikonunk, Kovács Zsófia megnyerte a felemás korlát és a gerenda versenyt is. Csak ezen a két szeren indult. Jó gyakorlatokat, szépen, precízen mutatott be. Trenka János, Zsófia egyik edzője a következőképpen indokolta azt, hogy Zsófia kihagyta az ugrás és a talaj számokat.

A dunaújvárosi tornászok csapata. Hátsó sor, edzők: Joó Gabriella, Török Dániel, Trenka János, Badics Réka. Gerendán a versenyzők: Jakab Noémi, Kovács Zsófia, Halász Dóra Szimonetta Fotó:Amatőr felvétel

- Különösen a gerenda eredményeinek örültünk, mert ez mindig mumusa volt Zsófinak. Mellesleg ez nagyon nehéz szer. Annak meg külön örülök, hogy mindhárom tornászunk a gerendán maradt, egyik sem esett le róla. Zsófinak az olimpia után ez volt az első versenye. A nyári játékokat követően itthon komoly tanulás következett, mert a vizsgáit kellett letennie, de ezt a szert vállalta. Ez a viadal számára felkészülést is jelentett az október 7-9-e között megrendezendő Világ Kupára, amelyet Szombathelyen tartanak. Ezen húsz ország tornászai vesznek részt, tehát igen rangos esemény lesz. Egyébként a Világ Kupa egyéni verseny. A magyarok közül Kovács Zsófia, Böczögő Dorina és Dévai Boglárka indul Szombathelyen. Zsófia a Világ Kupán is gerendán és felemás korláton tornázik. Ebben a döntésben a kímélés is benne van, meg az az igyekezet, hogy a gerenda gyakorlatait nagyobb biztonsággal tudja megtanulni és előadni. Tehát jelenleg a gerendán van a hangsúly. Egyszóval: a mostani időszakot kitölti a Világ Kupára történő készülés.

A szerbajnokságon a két junior versenyző is remekelt. Halász Dóra Szimonetta ugrásban szerzett aranyérmet, felemás korláton pedig klubtárásával Jakab Noémival holtversenyben végzett a második helyen. A gerendán első helyet szerzett Jakab Noémi, második lett Halász Dóra Szimonetta. De talajon is ez volt a sorrend: Jakab első, Halász második helyet szerezte meg. A Kohász junior versenyzői új elemeket is bemutattak a versenyen mégpedig nagyon sikeresen.

Címkék#sport#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!