Sport

2016.06.09. 19:40

Hárman a válogatottban

Fadd-Dombori - Június 3-án, pénteken kezdődött meg a tizennegyedik magyar sárkányhajó bajnokság - az elmúlt évek hagyományaihoz híven - a Tolna megyei településen.

Gróf András

Ebben az évben nem kisebb volt a tét, mint a kijutás a Rómában megrendezendő XII. EDBF Nemzetek közötti Európa-bajnokságra. A háromnapos magyar bajnokságon az U18-as korosztálytól egészen a Senior B korosztályig minden hivatalos versenytávon (200, 500 és 2000 méteren) megmérettették magukat a szövetség egyesületei. Különösen fontos volt a verseny azoknak a sportolóknak, legénységeknek akik célul tűzték ki a válogatott keretbe való bekerülést.

A dunaújvárosi Dragon Steel SE premier vegyes csapata az U16-os korosztálytól a senior C-ig (60 év felettiek) lett összeállítva, így korosztályban is teljesítették a vegyes kategóriát. A versenyzőink a bajnokság második versenynapján a 200 méteres sprintszámok miatt, majd a nap zárásaként a premier vegyes 2000 méteres futam sikeréért szoríthattak. A 200 méteres táv első időfutamában kirobbantak a célvonalról és 150 méterig vezették a futamot, csak a véghajrában tudták leelőzni őket. A két időfutam eredményeként hajszálhíján lemaradtak a dobogóról, végül a negyedik helyen végeztek. A 2000 méteres távon létszámban megcsappanva, tizennyolc evezőssel a 6. helyezést érték el. Vasárnap 500 méteren mutathatták meg a sportolók, hogy melyik csapatnak sikerült a legjobban a felkészülése az idei megmérettetésre. A dunaújvárosiak az igen szoros futamban az 5. helyre szorultak.

Összességében elmondható, hogy a Dragon Steel SE huszonöt fővel vett részt a Magyar Sárkányhajó Bajnokságon és válogató versenyen.

A XII.. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon az egyesületet július 29-31. között Rómában három fő képviseli. A magyar bajnokságon nyújtott teljesítménye alapján két U16-os versenyzőt hívtak be a magyar U18-as válogatottba, továbbá egy szenior B/C válogatottja van a klubnak, aki képviseli Dunaújvárost és Magyarországot az Eb-n Rómában. Az újvárosi egyesület vezetése rendkívül büszke a nemzetközi szereplést kivívó versenyzőire, Dózsa Bálintra, ifj. Nagy Sándorra , valamint Gálné Sárközi Évára.

A XIV. Magyar Sárkányhajó Bajnokságon szereplő versenyzők névsora: Balla Gábor, Bíró Andrea, Csobaji Botond, Csonka Edit, Dózsa Bálint, dr. Rubics László, Gálné Sárközi Éva, Illés Zsolt, Inger Ádám, Inger Zita, ifj. Nagy Sándor, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Mészáros Attila, Nagy Miklós, Nagy Sándor, Prantner János, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szabóné Mészáros Rita, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Vajer Pál, Vasinka Karolina .

A szakosztály illetékeseitől megtudtuk, hogy a következő tétversenye június 11-én a 10-személyes sárkányhajó magyar Bajnokság és válogató lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!