Sport

2017.05.21. 15:40

Harminc percnyi gyengélkedés

Érd - A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata ahhoz az érdi együtteshez utazott, amely a télen a Dunaújváros Sportcsarnokban is legyőzte az újvárosi csapatot. Ám még annak a lehetősége is megadatott, hogy egy nagyarányú győzelem esetén átvegye a Kohász a harmadik helyet az Érdtől. Bár a realitás szerint György László együttese a negyedik helyet célozta meg.

Jankó Árpád

A közelmúltban nem sikerült az érdi csapatot legyőzni, amely minden évben képes anyagi helyzeténél fogva klasszis játékosokat igazolni. A Kohásznak ehhez nincsenek meg a lehetőségeik. Már annak is örült az újvárosi vezetés, hogy a saját nevelésű Klujber Katrin bokasérülése annyira javult, hogy tudta vállalni a mérkőzést.

Csak néhány percet kellett arra várni, hogy az érdi válogatott kapus sorozatos bravúrjaival magával rántsa a csapattársait és a közönséget, és a 10. percben már Szabó Edina csapata vezetett (5-4). Percekig nem is dobott gólt a Kohász. A hazaiak rendkívül keményen védekeztek, és villámgyorsan váltottak át támadásba. A Kohász pedig az elkövethető hibák zömét el is követte: üres kapu mellé dobás, belemenés, belül védekezés, labdavesztés, ziccerkihagyás, nagy tanácstalanság és kapkodás. Holott nyugodtan, a végletekig kijátszott támadásokat kért György László szakvezető. És ehhez még társult egy rosszindulatú, az eseteknél a Kohász ellen mérlegelő két játékvezető.

De tény: húsz perc alatt négy gólt tudott dobni a vendégcsapat. Azaz az első félidőben összesen csak hatszor talált a hálóba a Kohász (15-6). Erre a mutatóra pedig a dunaújvárosi csapat esetében nagyon ritkán, ki tudja, mikor volt példa. Nagyon gyenge teljesítményt nyújtott az első harminc percben a Kohász.A második játékrész elején még nem tapasztalhattunk semmilyen javulást. Egy hibásan kézilabdázó Kohász figyelte a sziporkázó hazai csapat és Janurik Kinga színvonalas játékát.

A 37. percben megszületett a közte tíz. Szabó Edina, a hazaiak mesternője ezután kezdte pihentetni a klasszisokat, és küldte be a második vonalhoz tartozó játékosait. Ez meg is látszott az eredményen, mert a Kohász szép lassan csökkentette a megszégyenítő hátrányát, mivel alaposan felhígult az érdiek védekezése.

Molnár is eljutott a négy dobott gólig, Szalai és Micijevic meg sem álltak hatig. Így vállalható vereséggel, 29-26-tal ért véget a mérkőzés. Szerdán itthon játszik a Kohász a Debrecennel.

További eredmények: FTC - DVSC 33-20, Alba Fehérvár Győri Audi ETO 28-35, Ipress Center Vác - Békéscsaba 34-25, Siófok - Budaörs 32-21, Kisvárda - MTK 26-21.

JEGYZŐKÖNYV

Érd - Dunaújvárosi Kohász 29-26 (15-6)

Érd, 1800 néző. Vezette: Bacs, Bóna. Érd: Janurik - Krpezs 9 (5), Gonzales 5, Bulatovics 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 1, Fekete 2. Csere: Gridnyeva , Stojak (kapusok), Signate 3, Gulyás. Kiss 2, Araujo 2, Barján, Szabó 2 (2), Takács K. Edző: Szabó Edina. - - .
D. Kohász: Csapó - Klujber 4 (1), Kovács A. 3 (1), Szalai 6, Cifra, Micijevic 6, Rácz-Vincze 1. Csere: Pálinkás (kapus), Kudor 2 (1), Molnár 4, Takács D. Karnik, Grosch. Edző: György László. 
Kiállítások: 8, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 7/7, illetve 4/3.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!